24.09.2018

Hacı Abdullah Halife anıldı

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Giresun’da 17 – 23 Eylül tarihleri arasında çeşitli programlar yapıldı.

Yağlıdere ilçesi Tuğlacık ve Tekke köylerinde Hacı Abdullah Halife’yi anma programı gerçekleştirildi.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Hacı Abdullah Halife’nin manevi mirasını ve kendisini yad etmek için bir araya geldiklerini belirtti. Giresun İl Müftü Yardımcısı Murat Mutlu’nun da katıldığı program Tuğlacık Köyü’nde saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahilerin seslendirilmesi ve protokol konuşmalarıyla devam etti, Yağlıdere İlçe Müftüsü Fatih Sarıgül’ün duasıyla tamamlandı.

Vali Harun Sarıfakıoğulları ve beraberindekiler, Hacı Abdullah Halife’nin Tuğlacık Köyü’nde bulunan türbesi, Tekke Köyü’ndeki camisi, dergâhı, misafirhanesi, külliyesi, dönemin padişahı tarafından yazılan fermanları, beratları, kendi yazdığı el yazmaları ve kullandığı diğer çeşitli eşyaların bulunduğu mekanları, Şimşirlik mevkiinde halen çalışmakta olan un değirmenini ziyaret etti.

Giresun Müftülüğü