08.10.2018

Gençlere değer

Giresun İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü üniversite öğrencilerinin dini bilgileri güvenilir kaynaklardan öğrenmesi ve Genç Diyanet Kulübü kurularak sosyal faaliyetler gerçekleştirilmesi için çalışma başlattı.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Gençlik Koordinatörlüğü’nün Giresun Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde inceledi.

İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Müftü Yardımcısı Murat Mutlu ile birlikte, Giresun İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’nün Güre Yerleşkesinde üniversite öğrencileri için açtığı standı gezdi.

Gençlik Koordinatörü Fatih Buğra Şimşek, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin bütün illerinde gençlik koordinatörlüğü sisteminin oluşturulduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınlarını ve Mevlidi Nebi yarışmasının tanıtımını da yaptıklarını ifade eden Şimşek, “Üniversite öğrencilerine umre ödüllü Mevlidi Nebi yarışmasının tanıtımını yapıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hepsi birbirinden kaliteli ve ödüllü olan dergilerini ve ‘Dinim İslam’ kitabını öğrencilere hediye ediyoruz. Öğrencilere yönelik Diyanet Genç adında bir kulüp kurma aşamasındayız” dedi.

Gençlik koordinatörleri Birgül Pehlivan ve Gülgün Hoşnut Göl de öğrencilerle sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

ÖĞRENCİLER TANITIM ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Genç diyanet gönüllüsü Medine Parlak üniversitelilere yönelik faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu faaliyetlerden bir tanesi de Mevlidi Nebi yarışması. Yarışmanın ödülleri çok güzel. Bu sene katılımın daha çok olmasını bekliyoruz. Umre ödülü çok güzel” şeklinde konuştu.

Seda Yiğit, Mevlidi Nebi yarışmasını öğrendiğinde memnuniyet duyduğunu belirterek, “Peygamber Efendimizin hem hayatını öğrenip hem de böyle bir yarışma sonucunda umreye gitme fikri gerçekten çok güzel” dedi.

İrem Arslan, dergi tanıtımı yapıldığını görmeleri üzerine standa geldiklerini belirterek, “Dergilerin insanlara ulaştırılması çok güzel bir şey. Dinimizin daha çok öğretilmesine vesile oluyor ve gençliğe hitap ediyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Hacı Mehmet Budak, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarını değerlendirerek, “Diyanet’in verdiği bir güven var. Farklı kaynaklardan öğrenmektense Diyanet’ten öğrenmek daha sağlıklı diye düşünüyorum” dedi.

Çetin Furkan Aydın, “Bu faaliyetlerin sosyal kaynaşma açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yasin Ramazan Türüt çalışmaları gayet olumlu bulduğunu, Osman Yılmaz Bakoğlu ise yarışmaların öğrencilerin dini bilgileri öğrenmesini ve bilgilenmesini sağlayacağını ifade ederek, “Diyanet’e teşekkür ediyorum” dedi.

UMRE ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 ilden gençlerin katılımıyla düzenleyeceği yarışma sonunda başarılı olan erkek ve kız üniversite öğrencilerini umreyle ödüllendirecek. Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan, Prof. Dr. İbrahim Sarıçam’ın kaleminden “Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı”, komisyon tarafından hazırlanan “Sorularla İslam” ve Doç. Dr. Ülfet Görgülü’nün kaleminden “Hayatın Tekrarı Yok” eserlerinin kaynak alınacağı yarışma, örgün veya açık öğretime devam eden 17-28 yaş aralığındaki üniversite öğrencilerini kapsıyor. Yarışma için son başvuru tarihi 19 Kasım 2018 olarak belirlendi. Adaylar başvurularını www.yarisma.diyanet.gov.tr sitesi üzerinden bireysel olarak yapabilecek. Yarışmaya ilişkin tüm duyurular, internet sitesi www.yarisma.diyanet.gov.tr üzerinden ilan edilecek, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacak. Detaylı bilgi için www.yarisma.diyanet.gov.tr internet sitesinden bilgi alınabiliyor. Kaynak Eserler Sınavda çıkacak soruların sorulacağı eserler aşağıdaki linklerden indirimli kampanya olarak temin edilebiliyor. yayinsatis.diyanet.gov.tr

Giresun Müftülüğü