T.C. GİRESUN VALİLİĞİ
İL MÜFTÜLÜĞÜ

İl Müftüsü Muhittin ORAL’dan Berat Kandili Mesajı

“Ramazan ayının gölgesinin üzerimize düştüğü, mübârek zaman dilimlerinin içerisinden geçmekteyiz. İşte Berâât Gecesi de böyle müstesna gecelerden bir tanesidir.

Geçtiğimiz sene aramızda olan, ancak bu sene dâr-ı bekâya irtihal eden bir çok yakınımız, akrabamız, arkadaşımız olmuştur. Bu nedenle idrak ettiğimiz her geceyi en iyi şekilde geçirmemiz gerekmektedir. Üstelik bu gecede Rabbimiz, 'Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim. Belaya duçar olan yok mu, ona afiyet vereyim' çağrısı yapmıştır.

Öyleyse af ve mağfiretimiz için tevbe ve dua edelim. Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiret kapısına varalım. Bu gece vicdanlarımızı muhasebeye çekelim ve yaptığımız hatalardan uzaklaşarak berata erişelim. Bu rahmet gecesinde, dargınlıkları, kırgınlıkları unutup, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar konusunda uyanık olalım. Kardeş kavgalarını körüklemek isteyen bu mihraklara fırsat vermeyelim. Barışın, sağduyunun ve birlikte yaşama ahlakının egemen olduğu bir ülkeye ulaşmak adına gayret sarf edelim.

Ülkemiz ve milletimiz ile tüm İslam Aleminin huzura ve barışa kavuşmasını temenni ederken, bu gecenin kurtuluşumuza vesile olmasını Cenâb-ı Haktan niyaz ederim.