21.09.2018

Din görevlileri vatandaşın derdiyle dertlenecek

Giresun’da din görevlileri dini ve sosyal desteğe muhtaç vatandaşları ziyaret ederek sorunların çözümü için ilgili kurumlarla irtibat sağlıyor.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın talimatı doğrultusunda başlatılan “Derdiniz Derdimiz Olsun Projesi”kapsamında Giresun’da görev yapan din görevlileri vatandaş ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Giresun İl Müftülüğü Eylül ayı personel toplantısı ve kaynaşma programı Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın katılımıyla özel bir restoranda gerçekleştirildi.

Vali Sarıfakıoğulları, vatandaşlarla bir araya gelip sorunlara çare olmanın önemine değinerek, “Daha öncede bir araya geldik. Proje ortağıyız biliyorsunuz. Aynı yolda yürüyoruz, Allah’ın izniyle. 'Derdiniz Derdimiz Olsun' Projesini hızlı bir biçimde devam ettireceğiz. Bunun çok güzel geri dönüşlerini aldık. Katkı veren bütün arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Gerçekten çok güzel geri dönüşler aldık. Bazen farklı şeylerde aldık. Hiç kimseyle yarışmıyoruz. Biz cennete gitmek için yarışıyoruz. Ahirette cennette kendimize yer bulmak için yarışıyoruz. Onun için yapacağız, bu bizim birinci derecede görevimiz” ifadelerini kullandı.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral ise projeyle ilgili olarak Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’na teşekkür ederek, “Din görevlileri mahallelerinde bulunan vatandaşlarla insani ilişkilerini geliştirmeliler. 'Derdiniz Derdimiz Olsun' ömür boyu devam ettirilecek bir projedir. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

Program sonunda Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral tarafından Vali Harun Sarıfakıoğulları’na hüsn-i hat tablosu hediye edildi.

Programa Giresun İl Müftü Yardımcıları Murat Mutlu, İbrahim Memiş ve din görevlileri katıldı.

Giresun Müftülüğü