08.10.2018

Minik yürekler Kur’an’la buluşuyor

Giresun’da minik öğrenciler, Kur’an okumayı ve dini bilgileri öğrenecekleri iki yeni 4 – 6 Yaş Kur’an kursuna daha kavuştular.

Giresun İl Müftülüğü’ne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarına ilgi her geçen gün artarken, o kurslara yenileri ekleniyor. Mustafa Mert 4 – 6 Yaş Kur’an Kursu ve Bilal-i Habeşi 4 – 6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılışı Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

40 öğrenciye hizmet veren kursun tahsisinde ve yapımında emeği geçen hayırsever işadamı Mustafa Mert’e ve 25 öğrenciye hizmet veren kursun tahsisinde emeği geçen hayırsever işadamı Kemal Önal’a plaket takdim edildi.

Vali Sarıfakıoğulları, Kur’an'ın ve dini bilgilerin öğrenileceği iki yeni Kur’an kursunun açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Öncelikle 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle bütün din gönüllüsü kardeşlerimizin haftasını tebrik ediyorum. Onların gayretinin, çalışma azminin, hiç dinmeden durmadan devam edeceğini ve gelecek nesiller için devam edeceğine yürekten inanıyorum. Allah işlerinde kolaylık versin onlara. Çünkü hakikaten işleri zor. Bu vesileyle de böyle güzel bir yeri sizlere, bizlere, gelecek kuşaklara, hayrettiği içinde hayırseverlerimizden de Allah razı olsun. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak son yıllarda okul öncesi eğitime başladık. Bugün itibariyle 325 çocuğumuz ilimizde 4-6 yaş grubu içerisinde İl Müftülüğünce açılan kurslara devam ediyor. Ama bu sayı önümüzdeki aylar ve dönemler itibariyle çok daha hızlı bir şekilde artarak devam edecek. Tabi burada manevi değerlerine sahip evlatlarımız yetişsin arzu ediyoruz. Dinini diyanetini bilen evlatlarımız yetişsin. Yaşlısına, anasına babasına hürmet eden evlatlarımız yetişsin istiyoruz. Biz ne yaparsak, ahirette de onun karşılığını göreceğiz. Hayır da etsek göreceğiz, şer de etsek göreceğiz. Ve bu dünyadaki varlık sebebimizde ahirete hazırlık yapmak. İnşallah hepimiz iyi bir evlat yetiştirmek suretiyle, hocalarımız ve din gönüllüsü kardeşlerim bu işe vesile olarak hem ahiretlerine hazırlık yapmış olacaklar. Hayırseverimizi tekrar tebrik ediyorum yerimiz gerçekten güzel. Hem aydınlık, hem ferah, hem geniş. Allah onların da hayırlarını kabul etsin” diye konuştu.

Program minik öğrenciler için pasta kesilmesi ve duayla tamamlandı.

Küçük yaştaki çocukları Kur’an-ı Kerim’le tanıştıran, temel dini, ahlaki bilgi ve eğitimlerin verildiği Kur’an kurslarına ilgi yoğun. Diyanet’in ilk olarak 2013 yılında uygulamaya koyduğu “4-6 yaş Kur’an kursları”nda minikler, uygun ortamda, uzman eğitimcilerden destek alıyor, Kur’anı Kerim-i okumayı öğreniyor. Kur’an kurslarında çocuklar, öğrenirken eğleniyor, eğlenirken yaşamlarına ve manevi dünyalarına yönelik eğitimler alıyor. Kurslarda değerler eğitimi de veriliyor.

Giresun Müftülüğü