15.10.2018

Camiler ihya oluyor

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, camilerin birlik ruhunu yeniden imar etmesi için ‘Sabah Namazı Buluşmaları’nı her ay farklı bir mahalleye taşıyacaklarını belirtti.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, camilerin toplumun birliğini ayakta tutan yegâne merkezler olduğunu ifade etti.

Müftü Oral, Cuma sabahları gerçekleştirilen ‘Sabah Namazı Buluşmaları’nın Giresun’un farklı mahallelerinde yapılacağını söyledi.

Müftü Oral, Serpile Hatun Camii’nde 19 Ekim Cuma ve 26 Ekim Cuma günleri gerçekleştirilecek programlara tüm Giresunluları davet etti.

Namazın vakit bilinci de kazandırdığını ifade eden Müftü Oral, “24 saatten oluşan 1 günlük zaman diliminde namaza ayrılan sürenin karşılığı sevap olarak misliyle geri dönüyor. Allah’ın ikramı olan zamanı, yine Allah rızası için infak etmek büyük bir bahtiyarlıktır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) bir hadisi şerifinde cemaatle kılınan namazın tek başına kılınan namazdan 27 kat daha kıymetli olduğunu bildiriyor. Namaz dinin direğidir, tek başımıza da olsak namazımızı kılalım ama cemaatle kılınan namaza duyarsız kalmak pek akıl kârı değil. Cemaatle namaz topluluk ruhunu cemiyetin tüm katmanlarına yaygınlaştırıyor, mahalleleri, şehirleri bir arada tutarak bütünleştiriyor” dedi.

Giresun Müftülüğü