09.03.2017

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Panel "Kadının Değeri"...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Giresun Üniversitesinde düzenlenen Programa İl Müftüsü Muhittin ORAL, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet COŞKUN, İl Müftü Yardımcısı İbrahim MEMİŞ, Çanakçı İlçe Müftüsü Fatih KAYA, Giresun Müftülüğü Uzman Vaizi Zeynep ÖZDEMİR, Giresun Mustafa Kemal Ortaokulu Din Kültürü öğretmeni Ayşegül ÖZTÜRK, Giresun Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Gülay AYAR ve Giresun Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Can ATICI’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet COŞKUN’un açılış konuşmasıyla devam etti. COŞKUN konuşmasında; Bu güzel ve anlamlı günde bu programa ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet COŞKUN’un ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Muhittin ORAL konuşmasında;Vahiy Bağlamında Kadın” konulu konferans verdi. Konuşmasında ORAL;

“Anneler Günü, Babalar Günü” gibi bir takım merasimvari günlerle anne ve baba hatırlanmaya çalışılıyorsa, aynı şekilde, kadınlar günü de batıdan ithal bir problemdir. Batı dünyası bu tür manevralarla vicdanını rahatlatmaya günü kurtarmaya çalışmaktadır.

İslâm, kendi içinde bir bütündür ve onun her bir unsuru, bu bütünün içinde ve onun hem bütünle, hem de onu oluşturan diğer parçalarla olan münasebetleri içinde değerlendirilmelidir. İslamda kadının değerini de bu zaviyeden ele almak gerekir.

Kadın ile erkek birbirinin eşiti değil, karşılıklı üstün olan ve olmayan taraflarıyla, toplumda, hayatın bütününde ve ailede vazife, sorumluluk, yetki ve haklar açısından birbirini tamamlayan bir bütünü meydana getiren iki parçadır. Sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Çanakçı İlçe Müftüsü Fatih KAYA’nın Hz. Hatice’tül Kübra Validemizin hayatını anlattığı konuşmasıyla devam eden program, Giresun Müftülüğü Uzman Vaizi Zeynep ÖZDEMİR’in Asr-ı Saadetten Kadın örnekleri ve Giresun Mustafa Kemal Ortaokulu Din Kültürü öğretmeni Ayşegül ÖZTÜRK’ün Hz. Aişe Validemizin ilmi yönünü vurgulamış olduğu sunum ile sona erdi.

Ayrıca İl Müftüsü Muhittin ORAL 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Giresun Valiliği’nin organize etmiş olduğu yürüyüş, Kur’an Kursu Öğreticisi Hacer ADATEPE’nin düzenlemiş olduğu El Sanatları sergisi ve Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam-Hatip Lisesinin düzenlemiş olduğu programlara da iştirak etti.

Giresun Müftülüğü