13.06.2017

Giresun’da Yaz Kur’an Kursları Başladı

Okulların tatile girmesiyle birlikte, Yaz Kuran Kurslarında da eğitimler başladı. Mahalle mektepleri olarak bilinen ve çocukların Camilerde yaz dönemini dini bilgiler alarak geçirmelerini sağlayan Yaz Kuran Kurslarında ilk ders dün yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami ve Kur’an Kurslarında düzenlenen yaz Kur’an kursları Giresun’da toplam 116 Kur’an Kursumuzla 2017 yılında eğitime devam edecek. 27 si ayrı noktada yeni açılmış olan kurslarımızda ve camilerimizde çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Peygamberimizin hayatı, ahlak, inanç esasları gibi derslerin verilecek.

Üç aylık eğitim dönemini kapsayan yaz Kur’an kursları 12.06.2017 Pazartesi günü Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ın  kursları ziyaretiyle başladı. Müftülük Sitesi Cami kursunu ziyaret eden ORAL öğrencilerle bir süre sohbet etti. Cami İmam-Hatibi Engin Öztürk’ten öğrenciler ve katılım hakkında bilgi aldı.

Kurs ziyaretlerinin ardından Yaz Kur’an Kursları hakkında bir açıklama yapan Oral şunları kaydetti; Giresun İl Müftülüğü olarak bir yaz kursu Programı hazırladık 12 Haziran itibari ile bu kurslarımız başladı. 3 dönem halinde 18 Ağustos’a kadar devam edecek Kurslarımız Camilerimizde, Kur’an Kurslarımızda ayrıca da Mili Eğitim Bakanlığının uygun gördüğü okullarda devam edecek. Sabah 09:00 itibari ile başlayacak olan Kurslarımız Öğle Namazının kılınması ile tamamlanacak Çocuklarımız en azından bir vakit Namazı Camide kılarak uygulamalı bir Eğitim sağlanmış olacak. Evlatlarımız namaz surelerini, Namaz dualarını, İslam’ın ve İmanın esaslarını ve ibadetlerle ilgili meseleleri öğrenecekler. Meselemiz ve gayemiz imanlı, Ahlaklı, edepli sağlıklı bir nesil yetişmesine katkı sunmaktır ” dedi.

12 Haziran-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak. “Kur’an ayında Kuran’la buluşalım” sloganıyla başlayan kurslara her yaştan öğrenci katılabilecek. Çocukların daha ilk günden Kuran-ı Kerim ve din eğitimine büyük ilgi gösterdiği görülürken Kuran-ı Kerim öğretiminin yanı sıra, Temel Dini Bilgiler, Sure ezberi, toplumsal hayata yönelik ahlaki bilgilerde verilecek. Çocuklara yönelik sosyal faaliyetler de gerçekleştirilecek.

Giresun Müftülüğü