17.07.2017

İl Müftülüğü ve Üniversite Birlikte Panel Gerçekleştirdi

İl Müftülüğü ve Giresun Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Giresun Atatürk meydanında " 15 Temmuz" konulu panel düzenlendi.

15 Temmuz Cumartesi günü Giresun Atatürk meydanında yapılan  panele Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, İl Müftüsü Muhittin Oral, Daire amirleri, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl müftüsü Muhittin Oral panelde özetle şunları vurguladı

Beş konuyu unutmayacağız unutturmayacağız

1-15 Temmuz girişiminden Allah’ın lütfu ile kurtulduğumuzu ve bundan dolayı ona her daim şükür üzere olmamız gerektiğini,

2-Gönül coğrafyamızdan, mazlum ve mağdur topluluklardan o gece çok dua aldığımızı,

3-Anadolu insanının yediden yetmişine bu belayı savuşturmak verdiği mücadeleyi,

4-Canlarını bu vatan için verip bu vatanın hayatına hayat katan 249 şehidimizi,

5- Bu vatanın korunması için kullanılsın diye kendilerine teslim edilen uçağı, tankı bu aziz milletin üzerine süren akıllarını kiraya vermiş hain fetö yapılanmasını unutmayacağız unutturmayacağız.

Üniversite adına panele katılan panelistlerden Hüseyin Çelik darbelerin tarihinden bahsederek 15 Temmuz darbesine karşı bu millletin bir Çanakkale duruşu gösterdiğini belirtti,

Hayrettin Karadeniz Fetö türü yapıların sureti haktan gözükerek Allah ile aldatmak ifadesinde karşılığını bulan yapılar olduğunu belirtti,

Giresun Üniversitesi