23.07.2017

Gürköy Köyü Camiinin Açılışı Gerçekleşti

Yıkılan eski caminin yerine yapılan ve köy halkı ve hayırseverler tarafından yaklaşık 2 yıl içinde tamamlanan Gürköy köyü camisinin açılışı Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ve İl Müftüsü Muhittin Oral’ın  katılımı ile gerçekleşti.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, cami yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek “Bu mukaddes yapının inşa edilip bu noktaya gelmesine vesile olan başta muhtarımız, cami cemaatimiz, ilimizin sakinleri olmak üzere burada çalışan herkese teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Biz  bu mukaddes mekânlarımıza ne kadar sahip çıkarsak faydalanırız. İnşallah camimizde hem cemaatimiz hem de yaz kur’an kurslarında talebelerimiz eğitim ve kurs görecekler, istifade edecekler. Ben bu vesileyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah hayırlı mübarek eylesin.” diye konuştu.

Milletvekili Sabri Öztürk’de cami yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muhittin Oral'ın yaptığı dua ile Gürköy köyü cami hizmete girdi.

Caminin yapımında emeği geçenleri kutlayan Vali Sarıfakıoğulları, caminin kısımlarını inceleyerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Açılışa Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Jandarma Komutanı Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk ve İl Genel Meclisi Başkanı A. Mürşit Gürel ile Gürköy köyü sakinleri ile diğer davetliler katıldı.

Giresun Müftülüğü