27.07.2017

Örgün Eğitimle Hafızlık Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na Bağlı Kuran Kursları İle Yürütülen Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na Bağlı Kuran Kurslarında Kalan Öğrenciler  başarıları İle  göz dolduruyor. Okulla Birlikte Hafızlık Programındaki Öğrencilerden pek çoğu 2016-17 Eğitim Öğretim Yılını Takdir Belgesi alarak başarıyla tamamlıyor. Bir filiz gibi Ülkemizin dört bir köşesinde bu Program dahilinde Hafızlık Eğitimine devam eden Öğrencilerin çift kanatlı başarıları hem Öğrencilerin Ailelerini hem de bu Programa emek harcayan Öğreticileri memnun Ediyor. Proje Kapsamında ise bir çok Hafızlığını tamamlayan Öğrencilerimiz gibi   Bulancak Yatılı Erkek Kur’an Kursu Öğrencilerinden Hafız Süleyman Ensar ÖZTAŞ da Hafızlığını Başarı tamamlamadı.

Program dahilinde  hafızlığını tamamlayan  ÖZTAŞ için bugün 27.07.2017 (Perşembe) Bulancak Doğa Piknik düğün salonunda Dua programı düzenlendi.

Programa, Kur’an Kurslarından sorumlu   Giresun İl Müftü yardımcısı Hafız Murat MUTLU, Bulancak İlçe Müftülüğü Personelleri, Merkez Erkek Yatılı Kur’an kursu Öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hafızlar tarafından Kur’an-ı kerimden ayetler. İlahiler ve tesbihatların okunmasının   ardından İl Müftü yardımcısı Murat MUTLU kürsüye davet  edildi.

MUTLU ;Hafızlığını başarı ile tamamlayan Hafız Süleyman Ensar ÖZTAŞ’ı tebrik etti.  Ve  konuşmasına; “Anne-babanın en önemli görevinin, İslam’ın kaynağı olan Kur’an-ı Kerim-i  evladına doğru bir şekilde öğretmektir. Bu  sebeple hafızlığını bitiren bu çocukların ebeveynlerini tebrik ediyorum. Mahşerde  hesap gününde rahatlığın bu yolla geldiğini  ifade  eden MUTLU;  “Hafızlık zor bir iş bu çocuklar oyun çağında saatlerini değil, günlerini değil haftalarını değil, aylarını sırf Allah rızası için onun kelamını ezberlemek için ayırdılar. Bundan dolayı bu hafız kardeşlerimi de tebrik ediyorum.  Allah bu Kur’an hamillerine yardımcı olacaktır. Zihinlerindeki Kur’an onların hayatlarına ışık tutmasını Cebab-ı Hak’tan niyaz  ediyorum”. Dedi.

Program İl müftü yardımcısı   MUTLU’nun  Duası ile tamamlandı.

Giresun Müftülüğü .