03.08.2017

Giresun Müftülüğü Yabancı Uyruklu Öğrencilere Eğitim Veriyor

2015-2016 eğitim öğretim yılında 12, 2016-2017 eğitim öğretim yılında 10, Gürcistan uyruklu öğrenciler Giresun merkez kız yatılı kuran kursunda “Yaz Kur’an Kursu Programı” kapsamında eğitime devam ediyor.

2017 yılı Eylül ayında mezun olup belgesini alacak olan kız öğrenciler dönem içinde kendi dilinde tecrübeli dil hocaları eşliğinde İslam dininin esasları, Peygamberimizin hayatı (Siyer-i Nebi), İman, İtikat,  İbadet, Kur’an-ı Kerim-i öğrenme ve doğru okuma eğitimi alıyor.

Yabancı uyruklu öğrencilerin tüm giderleri İl Müftülüğü tarafından karşılanırken eğitim dönemi içerisinde bölgemizin kültürünü öğrenme ve görme imkânı buluyor. Ayrıca çeşitli sosyal programlara öğrenciler dâhil edilerek tanışma, kaynaşma etkinlikleri de düzenleniyor. Bu kapsamda 01-02,2017 Salı ve Çarşamba günlerinde öğrenciler hocalar eşliğinde Teyyaredüzü  mahallesi Ortaokulu Müdürü Yusuf Tanış’ın misafirperverliğinde okul ziyareti, okul bahçesinde sportif faaliyetler ve ardından yemek programı yapıldı.

Eğlenceli bir gün geçiren yabancı uyruklu öğrencilere programın en büyük katkısı ise sosyal ve kültürel etkinlikler, paylaşma, sorumluluk alma bilincinin geliştirilmiş olması olarak değerlendiriliyor.

Giresun Müftülüğü