04.08.2017

Giresun da Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Yarıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Kur’ an Kursları talimatı gereği 12 Haziran 2017 tarihinde başlayan Yaz Kur’ an Kurslarına bu yıl katılım İlimizde üst seviyelere ulaştı.

Giresun il Müftülüğü; 302 kursun katıldığı yaz kuran kurslarında Eğitim ve Öğretimin kalitesini artırma ve öğrencileri sıkmadan dini noktada (K. Kerim, Dini bilgiler, Dinde sosyal hayat) öğretim seviyesini artırma, çocuklarımızın gelecek hayatlarında başarılı olabilmeleri, kendilerine olan güvenlerinin daha üst seviyede olması, ailesine vatanına milletine hayırlı birer evlat olabilmeleri için azami gayret göstermektedir.

İl Müftüsü Muhittin Oral başkanlığında İl Müftü Yardımcıları ve Giresun Müftülüğü personeli İmam-Hatipler, Kur’ an Kursu Öğreticileri, Din Gönüllüleri el ele vererek çocukların daha güzel Dini ve Milli Eğitim alabilmeleri için her sene olduğu gibi 2017 yılı yaz Kur’ an Kursu döneminde de üstün gayret göstermiş 2015-2016 yılı verilerini geride bırakarak yaklaşık 6000 öğrenciye yaz döneminde Kur’an eğitime ile ulaşmıştır.

12 Haziran 2017 yılında başlayan ve 18 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanacak olan Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında sosyal etkinlik çerçevesinde 03.08.2017 Perşembe yarışma programı yapıldı.

Programa Giresun Valimiz Sayın Harun SARIFAKIOĞULLARI Giresun İl Müftüsü Muhittin ORAL Müftü yardımcısı Murat MUTLU, İl Müftülük kısım şefi Ömer YILMAZ tüm yaz kursu öğrencileri, alileri ve vatandaşlar katıldı.

41 Yaz Kur’an Kursunun katıldığı programda; ezbere Kur’an okuma yarışması, Dini bilgiler yarışması, Naat okuma yarışması, Futbol turnuvası yapıldı.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler

Kuranı kerim yarışması ERKLELER

1. Osman Nuri Şahin                                          Kapu Cami K.K
  2. Tunahan Turan                                               Gaziler Mescidi K.K
  3. Muhammet Berat Hayal                               Merkez Gedikkaya K.K

Kuranı kerim yarışması BAYANLAR

1. Kardelen Yıldız                                     Merkez Kız Yatılı K.K
  2. Hilal Öztürk                                           Site Kız K.K
  3. Esma Yılmaz                                         Seyyid Mevlana K.K

Dini bilgiler yarışması erkekler

1. Barış Damcı                                           Merkez Gedikkaya
  2. Şükrü Samet Yaramış                            Hacı Miktat Cami
  3. Murat Eker                                             Seyyid Vakkas Cami

Dini bilgiler yarışması BAYANLAR

1. Fatmanur AKSU                        Üniversite Cami K.K
  2. Dilek Öztürk                               Sayca Köyü Velioğlu K.K
  3. Elif Rana Ayar                           Çıtlakkale 15 Temmuz K.K

Tuğba Ceyda Pul                    Abacıbükü Cami K.K

Kardelen Bal                           Nizamiye Akyol K.K

YAZ KURAN KURSU FUTBOL TURNUVASI

1. BOZTEKKE KÖYÜ CAMİLERİ YAZ K.K
  2. ÇITLAKKALE S. MEHMET PAŞA CAMİ
  3. SEYYİD VAKKAS CAMİ
  4. DUROĞLU BELEDİYESİ

Yarışmalarda dereceye giren yavrularımıza elde etmiş oldukları başarılarından dolayı Giresun İl Müftülüğü tarafından Çanakkale gezisi tertip edilmesi planlanmakta.

Giresun Müftülüğü