05.08.2017

Özgün Bir yaz Kur’an Kursu..

Yaz Kur’an Kurslarının, çocuklarımızın Kur’an eğitimi almaları ve dini bilgilerini öğrenmelerinde ayrı bir önemi vardır. Yaygın Eğitim çalışması olmasına rağmen örgün- eğitim anlayışı ile sürdürülen bu  kurslara her yaz ilgi daha da artmaktadır. Özelliklede İlköğretim çağındaki öğrencilerin ve velilerinin bu kurslara yoğun ilgisinin olduğu görülmektedir. Bunun sebebi temel ahlaki değerlerin çocuklara kazandırılması konusunda toplumdaki duyarlılık olmakla beraber yaşadığımız çağda insani ve ahlaki  değerlerin günden güne zayıflaması denilebilir.

Yaz Kursları sebebi ile yaz tatilleri çocuklar için iki aylık bir okula; tatil olmaktan çok eğitim öğretimin yapıldığı bir sürece dönüşmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı ve  tüm İl, İlçe Müftülükleri yaz Kur’an Kurslarının verimliğini artırmak için hem dini  eğitim hem de bu eğitimin yanında sosyal faaliyetlere önem vererek öğrencileri geleceğe hazırlama konusunda gayret sarf etmektedir.

Bu Kurslar dan  bir tanesi de Giresun İl Müftülüğüne  bağlı  Hatice Ali ŞAHİN  Hacısiyam  Kur’an Kursu;

İl Müftüsü Muhittin ORAL Kursun Yapmış olduğu sergi programına katıldı. Öğrencilerin yaz Kursu eğitimi yanında   el emeği ile yapmış oldukları sergi büyük beğeni topladı. 30 Öğrenci ile birlikte eğitim ve öğretime devam eden Kursta sadece Kur’an bilgileri değil bunun yanında özgün tasarımlar da  öğrencilere öğretilmekte.

Kur’an Kursu Öğreticisi Hacer ADATEPE Kurs boyunca özgün tasarımlarını öğrencileri ile paylaşarak eğitici materyaller hazırlayıp bunları halkın beğenisinde sunmakta.

İl Müftüsü ORAL sergiyi gezerek bilgiler aldı ve çocuklara yaz boyunca öğrendikleri konusunda sohbet etti.

Giresun Müftülüğü