31.08.2018

"Diyanet’e halkımızın teveccühü büyük"

Giresun İl Müftü Vekili Murat Mutlu, Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) 'Vekâletle Kurban Kesim Programına' yapılan bağışların geçen yıla göre büyük oranda arttığını belirterek yardımsever Giresun halkına teşekkür etti.

Giresun Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi, milletin desteğiyle Giresun’da ve dünyanın farklı coğrafyalarında mazlum ve mağdurların yüzünün gülmesine vesile oldu.

Giresun il genelinde "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" sloganıyla gerçekleştirilen 'Vekâletle Kurban Kesim Programı' kapsamında 2017 yılında bin 722 olan hisse sayısı bu yıl 2 bin 784’e ulaştı. Kurban Bayramı’nda Giresun’da kesilen kurbanların büyük çoğunluğunun derileri ise Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi’ne bağışlandı.

MİLLETİN GÜVENİ TAM

Giresun İl Müftü Vekili Murat Mutlu, vekaletle kurban programına gösterilen ilginin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’na olan güvenin bir göstergesi olduğunu belirterek, "Milletimizin vekaletle emanet ettiği kurban hisse sayısı büyük oranda artmıştır. Bu teveccüh bizlerin gayretini artırmakla birlikte, yardım bekleyen mazlum ve mağdurlara da umut olmaktadır.

Kurban, sadece akrabaları, komşu ve dostları değil yeryüzündeki bütün Müslümanları birbirine yaklaştırmaktadır. Kesilen kurbanlar Giresun’da ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur’an kurslarına, öğrenci yurtlarına, yurtdışında kesilen kurbanlar ise gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize ulaştırılmaktadır.

Bu vesileyle vekaletle kurban kampanyamıza destek veren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Giresun Müftülüğü