11.09.2018

Giresun temsilcisi Türkiye birincisi oldu

Artvin’de gerçekleştirilen kadın din görevlileri arası hafızlık Türkiye final yarışmasına Giresun’u temsilen katılan Görele ilçesi Kumyalı Mahallesi Şehitlik cami Kur’an Kursu öğreticisi Ayşe Kırdar birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kadın din görevlileri arası hafızlık Türkiye finali yarışması" Artvin’de yapıldı.

8 Eylül Cumartesi günü Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde saat 9:30’da başlayan yarışmaya 10 bölgeden seçilen 9 yarışmacı katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Sema Çelem ve İstanbul Müftülüğü Vaizi Birsen Kapıcıoğlu’ndan oluşan seçici kurul Görele ilçesi Kumyalı Mahallesi Şehitlik cami Kur’an Kursu öğreticisi Ayşe Kırdar’ı birinci olarak seçti. Yarışmada Hediye Bayram ikinci olurken Fatoş Erdoğmuş ise üçüncü oldu.

Yarışmacılara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Giresun Müftülüğü