18.09.2018

Camiler hayatın merkezinde olmalı

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, camiyle irtibatın önemine değinerek Müslümanların camide edindikleri güzel ahlakı evlerine de taşıması gerektiğini ifade etti.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Bulancak Boğazoba Yaylası’nda gerçekleştirilen Boğazoba Camii açılış programına katıldı.
Caminin toplum hayatına kattığı maneviyatın önemine değinen Müftü Oral şunlara yer verdi, “İslam için fedakârlık gösterecek insanlar yetiştireceğiz. Allah’u Teala Anadolu’ya İslam’ın mihmandarlığını havale etmiş. Batum’da, Arnavutluk’ta, Bulgaristan’da, Bosna Hersek’te, Suriye’de ayağına taş değen ay yıldızlı bayrağın gölgesine sığınıyor. Rabbim mazlumlara kucak açan, bağrına basan milletimizin yardımcısı olsun. Allah bizleri bir ve beraber olarak bu dünyada cami cemaati eylesin. Mahşerde de Resulullah Efendimiz’in sancağı altında haşr eylesin.”
Boğazoba Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yunus Sarıgül ise caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve konuşmalarla devam eden programda katkıda bulunanlara plaket takdim edildi. Duanın ardından yapılan ikramla program tamamlandı.
Programa Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Ordu İl Müftü Yardımcısı Cevat Erişti, Alucra İlçe Müftüsü Muhammet Salman, Bulancak İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, Yağlıdere İlçe Müftüsü Fatih Sarıgül, Nuri Genç Hoca, Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi’nden, Giresun Merkez ve ilçelerinden din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Giresun Müftülüğü