08.10.2018

Hizmetler paylaşıldıkça artar

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, din hizmeti ve din eğitiminin daha kaliteli ve nitelikli gerçekleştirilmesi için ilçe müftüleriyle istişare yaptı.

Giresun İlçe Müftüleri 2018 yılı Ekim ayı toplantısı Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral başkanlığında Bulancak’ta gerçekleştirildi.

Toplantıda Giresun ve ilçe müftülüklerince hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesinin sağlanması, mevzuatla ilgili genel konuların istişare edilmesi, hizmetlerde metot ve görüş birliğinin sağlanması, vaaz, irşat ve rehberlik faaliyetlerinin düzenlenmesi, camilerde yapılacak programlar ve 2. dönem vaaz ve irşat programı hakkında genel görüşme yapıldı. 2018 yılı umre görevlilerinin tespiti, 2017-2018 uzun süreli kış dönemi Kur’an kursları ve 2018 Yaz Kur’an kursu öğrenci sayılarının karşılaştırılması yapıldı. 2018 yılı Camiler Din Görevlileri Haftası programları hakkında genel görüşme yapıldı. 2018 yılı Kurban durumu değerlendirildi.

Toplantıya Giresun İl Müftü Yardımcıları İbrahim Memiş, Murat Mutlu, 15 ilçe müftüsü, Hac ve Umre Hizmetleri Müdürü Ahmet Aşar, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şefi Ömer Yılmaz katıldı.

Toplantı sonrasında Bulancak İlçe Müftülüğü yeni hizmet binasında ve Bulancak Ayvazkent Birlik Camii’nde incelemelerde bulunuldu.

Giresun Müftülüğü