10.06.2017

Şehit J.Uzm. Onb. Tuncay Zengin, Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şırnak’ta BTÖ mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan  J.Uzm.Onb. Tuncay Zengin, Dereli ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak- Uludere karayolu üzerinde konuşlu Milli Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nın dağlık alandaki üs bölgesine, 9 Haziran Cuma günü saat 17.00 de BTÖ mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırıda açılan ilk ateş sonucu şehit olan 1991 doğumlu J.Uzm.Onb. Tuncay Zengin’in naaşı 10 Haziran Cumartesi günü öğleden sonra Diyarbakır’dan Türk Yıldızlarına ait askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanına getirildi.

Ordu-Giresun Havalimanındaki karşılama töreninin ardından karayolu ile baba ocağı Dereli ilçesine getirilen J.Uzm.Onb. Tuncay Zengin için Dereli  ilçe merkezinde tören düzenlendi.

Dereli Belediye Meydanında düzenlenen cenaze törenine; Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Vali Hasan Karahan, Ak Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk ile CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri, askeri ve mülki erkân ile binlerce vatandaş katıldı.

İkindi namazına müteakip İl Müftüsü Muhitin Oral tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, 26 yaşındaki Şehit J.Uzm.Onb. Tuncay Zengin’in cenazesi, Dereli İlçesi Taşlıca Köyünde okunan dualar ve tekbir sesleri arasında defnedildi.

Giresun Müftülüğü