21.06.2017

Giresun İl Müftüsü Muhittin ORAL’ın Kadir Gecesi Mesajı

Her geceyi Kadir, her gördüğünü Hızır bil !

Giresun İl Müftüsü Muhittin ORAL Mübarek Kadir gecesi ile ilgili bir mesaj yayınladı. ORAL mesajında:  Kur’an-ı Kerim'in inmeye başladığı, (21 Haziran Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece) Kadir gecesidir. Kur'ân-ı Kerim de bu gecenin fazileti Kadir süresinde belirtilmektedir.

Kadir gecesinin özellikleri :

a) Kur'an-ı Kerim Ramazan ayında bu geceden itibaren inmeye başlamış ve yirmi iki yıl sürmüştür.

b) Kadir; takdir anlamındadır. Yani bu gece, ALLAH'ın, ezelde takdir ettiği kaderi uygulamak için meleklere emir verdiği gecedir. Bunun için melekler bu gecede yeryüzüne iner.

c) Kadir gecesi içinde o kadar büyük iyilik ve hayır vardır ki bu hayır insanlık tarihinde bin yılda yapılmamıştır. İşte Kadir gecesi bunun için bin yıldan daha hayırlıdır.

Kadir Gecesi’ni Nasıl Değerlendirmeli?

Bu geceyi varsa kaza namazlarını kılarak, ibadet ve dua ile ihya etmeye çalışmalı. Çünkü Rasûlûllah (s.a.s) “Her kim imanından dolayı ve ecrini yalnız Allah’dan umarak Kadir Gecesi’ni taatle geçirirse, onun lehine, geçmiş günahları mağfiret olunur. ”Sahih-i Buhârî Kitabul iman B.25, Hds.28  buyurur.

Rasûlûllah (s.a.s) bu gece de şu duayı okumayı tavsiye buyurmuştur. "Yarabbi, şüphesiz sen affedicisin ve affı seversin; beni de affet" (Riyazü's-Salihin, H. No: 1194).

Efendimiz (s.a.v.) bu gece dua eder, tertîl üzere Kur’an okur, tefekkür eder ve namaz kılardı. Bizler de bu amellerle ve istiğfar ile geceyi değerlendirebiliriz.

Kadir  Gecesinin manevi iklimini yaşadığımız, bayram sevincinin gölgesinin üzerimize düştüğü müstesna bir zaman dilimindeyiz. Böyle bir zamanda terör ve cinayet şebekeleri milletimizin birliği ve beraberliğine kast etmektedir.

Bu acımasız saldırılarda şehit düşen kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

Yüce Rabbimiz, milletimizi her türlü kazadan, beladan, bu tür hain saldırılardan muhafaza eylesin. Rabbimiz, milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine, huzuruna tasallut edenlere fırsat vermesin

“Gecelerimiz Kadir, gündüzlerimiz bayram olsun!