11.07.2017

15 Temmuz Şehitlerimizi Ziyaret

Giresun İl Müftü Vekili İbrahim MEMİŞ ve İl Müftü Yardımcısı Yusuf GENÇ 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde kahraman şehitlerimizden İsmail KEFAL’in Tirebolu ilçesi Karademir köyünde bulunan kabristanlığını ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim okudular ve dualar ettiler.

Kahraman şehidimiz İsmail KEFAL hain darbe kalkışması gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde vatandaşların etrafını çevirerek kontrol altına aldığı tankın aniden hızlı bir şekilde dönerek ilerlemeye başlamasıyla tankın üzerinden düştü.

Tankın dönmeye başlamasıyla, haberleşme antenine tutunarak ayakta kalmaya çalışan İsmail Kefal, başarılı olamadı. Tankın üzerinden düşen kefal şehit oldu;

Kanlı girişimi duyan Kefal, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne koştu. Sosyal medya hesabından 'canlı yayın' yaparak hainlerin kalkışmasını anbean bildirdi. "Arkadaşlar ne olur ayağa kalkın" diyerek herkesi darbeye karşı mücadele etmeye çağırdı. Tanka çıkıp hainleri durdurmaya çalışırken namlunun çevrilmesiyle tanktan düşüp şahadete ulaştı.

Bu vesileyle hain kalkışmanın yıldönümünde şehitlerimize Allahü Tealadan Rahmet, gazilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Giresun Müftülüğü