31.07.2017

İlimizden Kutsal Toprakları Ziyaret Edecek Kafileler İçin Bilgilendirme Ve Tanışma Toplantısı Yapıldı

Başkanlığımız Hac Organizasyonu ile hacca gidecek hacı adaylarımız için İlimiz Müftülüğü Konferans Salonunda 31.07.2017 günü Ordu-Giresun 3. Kafile ile hacca gidecek olan 89 hacı adayının davet edilmesiyle tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Doğankent İlçe Müftüsü Yusuf ÇAKIR, Çakırmelikoğlu Kur’an Kursu Öğreticisi Yunus GÜNEYİN, Dereli Yeni Cami Müezzin-Kayyım Hasan YAVUZ, Görele Şehitlik CAMİİ Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice GENÇ  ve hacı adayları katıldı.

Katılımın yoğun olduğu gözlenen toplantıda kafile başkanı olarak görev alan Doğankent İlçe Müftüsü Yusuf ÇAKIR hacılara yönelik bir açılış konuşması yaptı.

ÇAKIR konuşmasında; “hacı adaylarımızın bu kutsal yolculuğun ruhuna uygun hareket etmeleri gerektiğini, “hacı” unvanı almak isteyenlerin nüfus müdürlüklerinden bu unvanı alabileceklerini, yalnızca hacı olmak değil hacı kalmanın önemli olduğunu, şeytanın bu seyahati sıradan bir yolculuğa dönüştürmek için çaba sarf ettiğini dolayısıyla dikkatli olunmasını, ellerine geçen bu mümtaz zaman dilimini ibadetle geçirmeleri temennisinde bulunarak mübarek beldeleri ziyaret edecek olan hemşerilerimizden İslam âlemi ve Ülkemiz için dua etmelerini istedi.

Toplantı hacı adaylarına gidiş-geliş tarih ve saatleri ile diğer hazırlıklar hakkında bilgiler verildi.

Giresun Müftülüğü