16.08.2017

Ağustos Ayı Aylık Mutat Personel Toplantısı Gerçekleştirildi…

Giresun İl Müftüsü Muhittin ORAL başkanlığında İl Müftülüğü konferans salonunda 16.08.2017 Çarşamba günü personel toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya Personel ve İdari Mali İşler Şube Müdürü Bilal CANAN, Din Hizmetleri Kısım Şefi Ömer YILMAZ, İmam–Hatipler, Müezzin Kayyımlar ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

Toplantıda; İl Müftüsü Muhittin ORAL tarafından görevlilere kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kurbanlıklara en az acı verecek şekilde kesmelerine veya vekâlet yoluyla kestirmelerine yardımcı olunması, kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi, kesim yapacak kişilerin eğitilmesi, alınacak tedbirler ve bu konulara ilişkin diğer hususları düzenlemenin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevleri arasında yer aldığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Gerçekleştirilen Vekaletle Kurban kesimi organizasyonu hakkında bilgi verilerek Yurt İçi Kurban bedelinin 850 TL, Yurt dışı Kurban bedelinin ise 600 TL olduğu ve vekaletle kurban kesmek isteyenlerin T.D.V Giresun Şubesi aracılığıyla veya https://bagis.diyanetvakfi.org.tradresinden kredi kartı veya hesaba havale yaptırarak kesebilecekleri hatırlatıldı.

Ayrıca Kurban Bayramı öncesi son toplantı olmasından dolayı personelimizin Kurban bayramında nelere dikkat etmesi konusunda istişarede bulunuldu.

Toplantı diğer idari konularda personele bilgi verilmesinden sonra sona erdi.

Giresun Müftülüğü