16.01.2018

Yeni Yılın İlk Din Görevlileri Toplantısı Yapıldı

İlçemiz Müftülüğünce 2018 yılının ilk Din Görevlileri toplantısı, Alucra Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursu toplantı salonunda 15 Ocak pazartesi günü gerçekleşti.

İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN başkanlığında gerçekleşen toplantıda  Müftülüğümüz Vazi Ramazan DEMİREL ve V.H.K.İ memuru Emrah KILIÇKAYA, İlçemizin merkez, mahalle ve köylerinde görev yapmakta olan din görevlileri hazır bulundu.

Toplantı İlçemiz Beylerce Köyü Camii İmam-Hatib-i Mustafa ÇAKIROĞLU’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftümüzün açıklayıcı konuşmasından sonra, ilçe vaizimiz tarafından hazırlanan Diyanet Aralık Ayı Dergisinden çıkartılan sorular müzakere edildi. Daha sonra toplantının gündem maddelerine geçildi. 2018 yılı Hac ve Ramazan ayı din görevlisi kriterleri ve Başkanlığımızın İslam Ansiklopedisi hakkındaki yazısı görevlilerle paylaşıldı.

Görevlilerle paylaşılması gereken hususların ardından, Koman Köyü İmam-Hatibi Bayram KAZUT’un,  Gaşiye Suresinin tefsirini yaptığı toplantı, dilek ve temennilerle son buldu.

Alucra Müftülüğü