27.07.2018

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Arasında Yarışma Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Kur’an Kursları uygulama esasları doğrultusunda, Alucra Müftülüğü bünyesinde merkez ve köylerde Yaz Kuran Kurslarında eğitim gören öğrenciler arasında, 26 Temmuz Perşembe günü Merkez Büyük Camii’nde “Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması” yapıldı.

İlçe müftümüz Muhammet SALMAN’ın komisyon başkanı olarak hazır bulunduğu yarışmada, İlçe vaizi Ramazan DEMİREL ve Toki Camii Müezzini Şevket DARAMA komisyonun diğer üyeleri olarak görev aldı.

Yarışmada öğrencilere önce şıklı yirmi soru soruldu. Daha sonra iki adet ezber sorusu yöneltildi. Oniki öğrencinin birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiği yarışma oldukça çekişmeli geçti. Yarışma sonunda Alucra Kız Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinden Esma TÜRKMEN birinci, Boyluca Köyü Camii Kur’an Kursu öğrencilerinden Yakuphan KARATEPE ikinci, Kavaklıdere Camii Kur’an Kursu öğrencilerinden Zehra Nur KARAÇUKA üçüncü oldu. Yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere Alucra Müftülüğü tarafından imkânlar ölçüsünde çeşitli hediyeler verildi.

Alucra Müftülüğü olarak yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, velilerimizi ve onlara emek veren tüm hocalarımızı tebrik ediyoruz.

Alucra Müftülüğü