30.09.2017

İlçe Müftülüğümüzden Aşure İkramı

Muharrem ayı ve Aşure Günü etkinlikleri kapsamında Alucra İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Alucra Şubesince aşure ikramı yapıldı.

Alucra Merkez Büyük Camine gelen yaklaşık 600 kişiye Muharrem Ayı dolayısıyla 29 Eylül Cuma günü Cuma Namazı çıkışı aşure ikram edildi.

İkram öncesi İl Müftüsü Muahmmet SALMAN tarafından cemaate Muharrem Ayı ve Aşure Günü hakkında sohbet yapıldı. Kerbela hadisesinde şehit edilen Hz. Hüseyin ve beraberindekileri anarak,  başta Hz. Hüseyin olmak üzere tüm şehitlere dua etti.

İslam dünyasında da Kerbela hadiselerinin devam ettiğini söyleyen Salman, İslam coğrafyasındaki acıların ve akan kanların son bulması temennisinde bulundu. Kılınan Cuma namazının ardından aşure dağıtımı yapıldı. Aşure ikramı sonrasında görüştüğümüz vatandaşlar, Alucra Müftülüğünce yapılan hizmetleri takdirle karşıladıklarını ifade edip, hayırlı hizmetlerin devamını niyaz ettiler. Emeği geçenlere teşekkürü bir borç bildiklerini dile getirdiler.