18.03.2018

Bir Öğrencimiz Daha Hafızlığını Tamamladı

Alucra Müftülüğü bünyesdinde eğitim ve öğretime devam eden Alucra Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an kursu öğrencilerimizden Kamil AVCI bu gün 30.cüzü vererek hafızlığını tamamladı.

Yaklaşık iki yıl gibi bir süre sonunda büyük bir fedakarlık ve emeğin akabinden Kur’an’ın tamamını ezberleyek hafızlığını tamamlayan öğrencimiz duygularını şu ifadelerle dile getirdi: “ Kur’an’ın tamamını ezberleyerek hafızlığımı tamamladığım için çok mutluyum. Hafız olmak için bazen uykumdan bazen arkadaşlarımın yaptığı bir çok şeyden fedakarlıkta bulundum ama hafız olmak bana bunların hepsini unutturdu. Bu gururu yaşattığı , için Rabbime şükrediyor, bizler için Kursumuzda her türlü imkanı sağlayan büyüklerime, özellikle de hafızlık yolunda bana her zaman destek olan ve bir baba şefkatiyle bana muamelede bulunan ve üzerimde büyük hakkı olan hafızlık hocam Davut ŞAHAN’a çok teşekkür ediyorum. Hafız olmak isteyen her arkadaşımı bizim kursumuza davet ediyorum.”

Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren hafızmızın hocası Davut ŞAHAN da : “ Hafızlık peygamberimizin sünnetidir. Elbette hafızlık fedakarlık istiyor. Zahmet olmadan rahmet olmuyor. Biz tüm öğrencilerimize bir baba şefkatıyla davranıp onlara bu yolda destek olmaya gayret ediyoruz. Öğrencilerimize destek olmak için onların sevinçlerine ve üzüntülerine ortak oluyoruz. Onlar bize Allah’ın emaneti. Onlar yürüyen birer Kur’an. Kursumuzda öğrencilerimizin başarılı olmaları için her türlü imkan mevcut. Kamil kardeşimiz çok şükür hafızlık ipini göğüsledi. Darısı diğer öğrencilerimizin başına. Kamil kardeşimi  tebrik ediyorum. Onun gibi bir öğrencinin hocası olduğum için çok mutluyum” dedi.

Bizler de Alucra Müftülüğü olarak hafızımızı ve hocamızı tebrik ediyoruz.

Alucra Müftülüğü