30.11.2017

Mevlit Kandili Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Mevlit kandili tüm yurtta olduğu gibi Alucra İlçemizde de büyük bir coşkuyla kutlandı.  Hz. Peygamber aşkıyla gönülleri dolan yüzlerce Müslüman erken saatlerde camilerimizi doldurdu.

Kandil münasebetiyle bütün camilerimizde, Kur’an Kurslarımızda ve Kredi Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtlarımızda  “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlit Programı” yapıldı. İlçe Müftülüğümüzün Kandil Programı ise Merkez Büyük Cami’de yatsı namazından önce gerçekleşti.

Alucra Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kandil programı, okunan Mevlit ve ilahilerle devam etti. Daha sonra programda söz alan İlçe Müftümüz Salman, “Mevlit Kandilinden maksadın sadece Hz. Peygamberi anmak değil, O’nu anlamak ve örnek ahlakını hayata tatbik etmek” olduğunun altını çizdi. Sözlerinin devamında, tüm İslam Âleminin kandilini tebrik eden İlçe Müftümüz; “Bu Kandilin birliğe beraberliğe, kardeşliğe ve huzura vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum diyerek sözlerini tamamladı. Program yapılan Hatim Duası ve cemaatle kılınan yatsı namazından sonra, İlçe Kaymakamımız Sayın Hulusi Teke’nin de katıldığı kandilleşme programıyla son buldu.

İlçe Müftülüğü olarak bizler de tüm Müslümanların Kandilini tebrik ediyor, Tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Alucra İlçe Müftülüğü