22.02.2018

Hafızlarımıza Özel Ney Kursu

Alucra Müftülüğü Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrencilere özel ney kursu açıldı.

Alucra Müftülüğü bünyesinde eğitim öğretime devam eden ve 20 öğrencinin hafızlık yaptığı Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunda İlçe Müftülüğümüzün girişimleriyle ney kursu düzenlendi. Haftanın belli günlerinde Alucra Şevket Canikli İmam Hatip Ortaokulu Müdür yardımcısı ve aynı zamanda müzik öğretmeni olan Ferdi AVCI’nın verdiği ney derslerine öğrenciler çok büyük ilgi gösterdi.

Kurs hakkında kendilerinden bilgi aldığımız İlçe Müftüsü SALMAN: “Göreve geldiğimizden bu yana her zaman öncelediğimiz konulardan biri hafızlık eğitimi oldu. Çünkü hafız demek yürüyen Kur’an demek. Kur’an Kursumuzda hafızlarımız sadece Kur’an-ı ezberlemiyor. Aynı zamanda Kur’an ahkâmını hayatlarına yansıtmayı, milli ve manevi değerleri, vatan-millet bayrak sevgisini de öğreniyor. Bizler hafızlarımızın her alanda en iyi seviyeye gelmelerini arzuluyor ve bunun için canla başla çalışıyoruz. İşte bu noktada hafızlarımıza Kur’an eğitiminin yanında bir de musiki eğitimi verelim onların bu yönünü de geliştirelim diye Kur’an Kursu binamızda hafızlarımıza özel “Ney Kursu” açtık. Kursu veren, kıymetli vakitlerini hafızlarımıza ayıran, İmam-Hatip Ortaokulu Müzik öğretmeni Ferdi AVCI hocamıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ney kursu hakkında görüşlerini dile getiren öğrenciler ise: “Bu kurs sayesinde yorgunluğumuzu atıyoruz. Ney üfleyerek dinlenmiş oluyoruz. Bizlere bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ederiz” dediler.

Bizler de Alucra Müftülüğü olarak tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Alucra Müftülüğü