23.02.2018

Alucra’da Eller Şehit ve Kahraman Askerlerimiz İçin Semaya Açıldı

Alucra Müftülüğü tarafından, 23 Şubat Cuma günü Cuma namazı öncesi başta Afrin Şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz  için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif programı icra edildi.

Alucra Merkez Büyük Cami’nde gerçekleşen programa başta Alucra Kaymakamı Hulusi TEKE olmak üzere İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN, İlçe Emniyet Müdürümüz ve diğer daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Mevlid-i Şerif’in ardından söz alan İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN: “Şehitliğin peygamberlik makamından sonra en yüce makam olduğunu, bu mertebeyi şehitlerimizin canları feda ederek elde ettiklerini, bugün burada rahatça ibadet edebiliyorsak bunun aziz şehitlerimiz sayesinde olduğunu, onun için tüm şehitlerimize millet olarak minnet borçlu olduklarını” ifade etti. Konuşmalarında: “Şehitlerin, ölümsüz olduklarını, Allah katında diri olduklarını ve Allah tarafından bin bir türlü nimetle nimetlendiklerinin altını çizen İlçe Müftüsü SALMAN, ülke genelinde olduğu gibi Alucra’mızda da sabah ve yatsı namazlarında okunan Fetih Sureleri ve yapılan dualarla her zaman kahraman Mehmetçiklerimizin yanında olduklarını” belirtti.

Cuma saatinde İlçe Müftümüz tarafından asker ve şehitlerimiz için yapılan duaya, camiyi dolduran yüzlerce cemaat hep bir ağızdan “âmin” diyerek iştirak etti. Kılınan Cuma namazının akabinde Alucra Kaymakamlığınca takdim edilen ikramlarla program son buldu.

Bizlerde Alucra Müftülüğü olarak tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, yaralı olan gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Alucra Müftülüğü