14.03.2018

Hanımlara Özel Konferans

Alucra İlçe Müftülüğü tarafından Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hanımlara özel bir program tertip edildi.

Alucra Şevket Canikli İmam-Hatip Ortaokulu Konferans salonunda 13 Mart Salı günü gerçekleşen program şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığınca Kadınlar Günü için özel olarak hazırlanan slayt, katılımcılar tarafından büyük bir dikkatle izlendi. Okunan şiirin ardından, Giresun İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizelerinden Şule Akın tarafından Aile İrşat Bürolarının tanıtımı ve faaliyetleri hakkında bir sunum yapıldı. Daha sonra ise katılımcılara İl Müftülüğü Uzman Vaizesi Zeynep Özdemir tarafından “İslam’da Kadın ve Aile” konulun bir konferans verildi. Özdemir konuşmalarında; “ İslam Dinine göre kadın olsun erkek olsun herkesin saygın olduğunu, sorumluluk ve karşılık bakımından herkesin Allah katında eşit olduğunu ifade etti.”  Özdemir ayrıca,  “ Kadın ve erkeğin birbirinin rakibiymiş gibi bir yaklaşımın yanlış olduğunu, kadın ve erkeğin birbirinin rakibi değil rafiki olduğunu, kadınla erkeğin bir bütünü tamamlayan bireyler olarak algılanmasının aile saadeti açısından çok önemli olduğunu” dile getirdi.

Çok yoğun bir katılımın olduğu program, başta Afrin şehitleri olmak üzere şehitlerimiz için okunan hatimlerin duasıyla son buldu.

Alucra Müftülüğü