29.03.2018

Din Görevlilerinden Çanakkale Şehitliğine Ziyaret

Alucra Müftülüğü tarafından, din görevlilerimizin milli ve manevi duygularını pekiştirmek, görev moral-motivasyonunu arttırmak ve bizlere bu cennet vatanı emanet eden Aziz Şehitlerimizi canlarını feda ettikleri mekânlarda ziyaret etmek amacıyla Çanakkale’ye bir gezi programı düzenlendi.

Hafta sonu gerçekleşen programa ilçe müftümüz Muhammet Salman, daire personelleri ve din görevlileri katıldı. 15 kişilik bir grup halinde gerçekleşen gezide ilk olarak, Çanakkale Savaşlarının gerçekleştiği yerler rehber eşliğinde gezildi. Daha sonra grup halinde şehitlik ziyareti yapılarak tüm şehitler için daha önce okunan hatimlerin duası yapıldı.

Çanakkale’den sonra ikinci ziyaret durağı Bursa oldu. Bursa’da Osman Gazi Türbesi, Orhan Gazi Türbesi gibi şehrin önemli tarihi mekânlarını ziyaret eden grup, öğle namazını Bursa Ulu Camii’nde eda ettikten sonra Bilecik’e geçti. Bilecik’te Şeyh  Edebali Türbesini ziyaret eden grup Söğüt’te Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret ettikten sonra yola çıkarak pazartesi sabahı Alucra’ya geri döndü.

Gezi sonrası duygularını dile getiren görevliler: “ Bir destan yazılan şehitler diyarı Çanakkale’yi ziyaret ederek milli ve manevi yönden kendimizi yenilediğimiz için çok mutluyuz. Bu gezinin moral ve motovasyonumuz açısından olumlu katkısı çok büyük oldu. Bu geziyi organize eden başta İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde beyanda bulundular.

Alucra Müftülüğü