04.04.2018

İmam-Hatip Öğrencilerine Konferans

İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN tarafından Alucra Hacı Osman Erilli İmam-Hatip Lisesi öğrencilerine “İmam-Hatip Gençliği ve Ruhu” konulu bir konferans verildi.

Şevket Canikli İmam-Hatip Ortaokulu Konferans salonunda gerçekleşen programa okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Katılımcıların büyük bir dikkatle dinlediği konferansta İlçe Müftümüz SALMAN, “İmam Hatiplerin bu toplumun mayası olduğunu, toplumun genel olarak buralarda eğitim gören öğrencilerden çok şey beklediğini ifade etti. İmam-Hatiplerin sadece imam hatip yetiştiren okullar olmadığının altını çizen ilçe müftümüz, bu gün elhamdülillah imam hatip mezunu doktorlarımız var, savcılarımız, hâkimlerimiz var, devlet kademesinde görev alan birçok devlet adamlarımız var, en önemlisi Cumhurbaşkanımız var. Demek ki bu okullar sadece imam hatip yetiştirmiyor. İnşallah sizlerin içinden de farklı görevlerde bulunacak birçok meslek erbabı çıkacak. Yeter ki siz iyi çalışıp kendinizi her yönden iyi yetiştirin. Bu toplumun size ihtiyacı var.” şeklinde konuştu. Konuşmalarında, İmam-Hatip Ruhuna da değinen ilçe müftümüz: “İmam-Hatip ruhu, Hz. Muhammed (a.s)’in dava arkadaşı olan sahabenin ruhudur. Bedir’de, Uhud’da, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaş’ında, 15 Temmuz’da hainlere dur diyen kahramanların ruhudur. Bu ruh sizde olduğu sürece asla bu millete kimse tahakküm edemez” dedi.

Bizleri büyük bir ilgi ve dikkatle dinleyen kıymetli öğrencilerimize, Alucra Müftülüğü olarak teşekkür ediyor, öğrencilerimize derslerinde başarılar diliyoruz.

Alucra Müftülüğü