17.07.2018

Alucra Müftülüğü’nden 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı

Alucra İlçe Müftülüğünce, 15 Temmuz Şehitleri Anma Programları çerçevesinde yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilerimiz, vatandaşlar ve din görevlilerimizin katılımıyla bir dizi program icra edildi.

İlk program, 13 Temmuz Cuma günü Merkez Büyük Cami’nde ilçe merkezindeki Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler tarafından yapıldı. Öğrenciler programda şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu, şiirler söyledi ve şehitler için dua etti. Programda söz alan İlçe Müftüsü Salman; “Bu vatanın bizlere şehitlerimizin emaneti olduğunu, ne olursa olsun hiçbir gücün vatan, millet, bayrak sevgisinden bu milleti geri koyamayacağını ifade etti. Konuşmalarının sonunda milletçe 15 Temmuz’da çok büyük acılar yaşadıklarını dile getiren Salman, Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın diyerek sözlerini tamamladı.

Öğrencilerle yapılan programın ardından Cuma namazı öncesi Merkez Büyük Camii’nde Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilavet edildi ve dua yapıldı.

Aynı şekilde 15 Temmuz Pazar günü de öğle namazı öncesi tüm camilerimizde şehitlerimiz için Kur’an Kerim tilavet edildi ve kurum amirleriyle beraber Alucra Şehitliği ziyaret edildi.

Akşam saat 21.00 da İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar meydana kadar yürüdü ve meydanda Şehitleri Anma Programı yapıldı. Saat 00:13 de salaların okunduğu program sabaha kadar devam eden Demokrasi nöbetiyle tamamlandı.

Alucra Müftülüğü olarak, Allah bir daha böyle acılar bizlere yaşatmasın diye Yüce Allah’tan niyazda bulunuyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Alucra Müftülüğü