08.11.2016

II-Din Görevlileri Çalıştayı Yapıldı

İlçe Müftümüz Bahtiyar TARANOĞLU nun katkılarıyla Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursunda 08 KASIM 2016 Salı günü II-Din Görevlileri çalıştayı” yapıldı. 20 din görevlisinin katılımları ile gerçekleşen çalıştay, sabah saat 08:30’da başlayıp, öğleden sonra 14:30^da sona erdi.

Çalıştayda İlçe Müftümüz Slayt gösterimi ile 657 sayılı devlet memurları kanununun ilgili maddeleri; Memurun tarifi. Amaç, genel haklar ve sorumluluk ile memurların uyması gereken kuralları izah edip ,” Kılık Kıyafet Yönetmeliği “ndeki hükümleri de tekrar ele alarak görevlilerle paylaştı, Daha sonra 2860 Sayılı” Yardım Toplama Kanunu” ve izah edilmesi gereken hükümler ile uyulması gereken hususlarda ele alındı, “İyi Bir Din Görevlisinde 0lması Gereken Hasletler”, konulu ilçe müftümüzce hazırlanan çalışma pdf şeklinde slayt halinde görevlilere sunuldu, Çalışma görevlilerce ilgiyle izlendi.

Çalıştayın sonunda “İmam cemaat ilişkisinde gelinen nokta ” ve “Ailevi sorunların cemaate yansıması ve sonuçları” “şeklindeki konu başlıkları iki grup oluşturularak “problemin tesbiti, sorunlar ve çözüm önerileri” rapor haline getirilerek değerlendirildi. Fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu meyanda Görevlilerce daha sonra gerçekleştirilecek çalıştaylarda da başka konular incelenip problemler ve çözüm önerileri rapor haline getirilip sene sonunda cem edilerek ilgililere sunulacağı ve gereği için de çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

Çalıştay; İlçemizde görev yapan din görevlileri ile yirmişerli gruplar halinde ayda bir yapılmaya devam edecek. Çalıştayın çok verimli geçtiği görevlilerce dile getirildi.

Bulancak İlçe Müftülüğü