29.01.2018

Bulancak Tarihinde Bir İlk

İlçemiz Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursunda Hafızlık yapan ve hıfzını tamamlayan 19 öğrencimiz ile Hıra Nur Kız Kur’an Kursumuzda hafızlık yapan ve hıfzını tamamlayan 4 kız öğrencimiz olmak üzere toplamda 23 öğrencimizin tamamı 15 OCAK 2018 tarihinde Samsun Âşık Kutlu Eğitim Merkezinde yapılan Hafızlık imtihanında  “Hafızlık Belgesi” almaya hak kazandılar.

İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU 29 OCAK 2018 Pazartesi günü saat 11:00’da Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Nahit ÖZTÜRK ve Kur’an Kursu öğreticileri Yusuf BEKTEŞ, Aydın KORKMAZ, Mahmut ŞAHİN, Ahmet ERGÜNER ve Merkez Orta Camii İmam-Hatib-i Aydın KILIÇ ile  “ Hafızlık Belgesi” Almaya hak kazanan 19 öğrenciyi makamında kabül etti.

TARANOĞLU Makamında Kur’an Kursu Öğreticisi ve Öğrencilere yaptığı konuşmasında”  İlçemiz Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursumuzda Hafızlığını tamamlayan 19 öğrencimizin tamamının Samsun Âşık Kutlu Eğitim Merkezinde yapılan hafızlık sınavında başarılı olmaları çok büyük bir başarıdır ve Bulancak tarihinde bir ilktir. Hira Nur Kız Kur’an Kursumuzda hıfzını tamamlayarak sınavda başarılı olan 4 kız öğrencimizide kutluyorum. İlçemizden sınava giren 23 öğrencimizinde fire vermeden tamamının  başarılı olmaları ziyadesi ile şahsımı mutlu etti. Bu öğrencilerimizi yetiştiren ve emek veren anne babalarına, hafızlık eğitimi veren hocalarına teşekkür ediyorum. Hafızlık çok büyük bir nimettir. Para ile pul ile elde edilecek bir değer ve kolay elde edilen bir nimet değildir. Bu yavrularımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Camilerimizde bu gün görevlilerimizin okumuş oldukları Fetih Suresini sizlerin de okumanızı ve hıfz etmiş olduğunuz Kur’an’ı Kerim hürmetine bu gün “AFRİNDE” savaşan silahlı kuvvetlerimize muzafferiyetler nasip etmesini Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

Ayrıca Hafızlık takip komisyonu başkanı İlçemiz Vaizi Atnan CÖMERT ve Komisyon üyesi Müftülüğümüz Murakıbı Mitat SARIYILDIZ  bu başarıdan çok mutlu ve umutlu olduklarını söyleyerek öğrencileri kutladılar.

Bulancak İlçe Müftülüğü