21.03.2018

Çanakkale Ve Şehitlerimizi Anma Programı

İlçemiz Müftülüğünce 18 Mart Şehitleri Anma Haftası Etkinlikleri kapsamında Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümü dolayısı ile tüm şehitlerimiz için Müftülüğümüz personelince yapılan 376 hatimin duası 75’nci yıl halk kütüphanesi toplantı salonunda 20 Mart 2018 Salı günü saat 11:00’da yapılan program ile yapıldı.

Programa İlçemiz Kaymakamı Sayın Hamdi ÜNCÜ, İlçemiz Emniyet Müdürü Turgay KOVANCI, İlçe Müftümüz Bahtiyar TARANOĞLU, İlçemiz Vaizi Adnan CÖMERT, Müftülüğümüz murakıbı Mitat SARIYILDIZ, Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT, Nüfus Müdürü Erol KÜÇÜKYILDIZ, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Dursun Ali BEYAZ, Engelliler Derneği Başkanı Şenel ERGÜNER, Emekli Kur’an Kursu Yöneticisi Nuri GENÇ Hocamız, Din Görevlileri ve Gönüllüleri, Kur’an Kursu Öğreticileri, Konuşmacı olarak 19 Eylül Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Murat KILINÇ ve bay-bayan vatandaşlarımız katıldılar.

Program İlçemiz Merkez Orta Camii İmam-Hatib-i Aydın KILIÇ’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti İle Başladı.

İlçe Müftümüz TARANOĞLU Programda yaptığı konuşmasında “ Ecdadımızı saygı ile anıyor, Peygamberimizin aguşunu açmış olduğu yüce ecdadın torunları olarak burada toplanmış bulunuyoruz. Bu program aslında onlara yapılan bir dua programıdır. Program sonunda tüm şehitlerimiz için personelimizin yaptığı 376 hatimin duası yapılacaktır. General Hamilton’un dediğine göre “ Türkleri gördüm onların ne silahları nede mühimmatları vardı. Onların imanları vardı. Biz onu geçemedik.” Demiştir. Bu programımıza ayağının tozu ile gelen Sayın kaymakamımıza, kıymetli hocama, emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor. Saygılarımı sunuyorum.   “dedi.

Ardından İlçemiz Kaymakamı Sayın Hamdi ÜNCÜ ise yaptığı konuşmasında “ Geçen Hafta İlçemizde göreve başlamış bulunuyorum. Mazisi şan ve şerefle dolu milletimizin göstermiş olduğu destansı kahramanlıklarının 103. Yıl dönümünü hep birlikte kutladık. Gerçekten o dönemin şartları düşünüldüğünde imkânsızın başarıldığı, vatan ve millet söz konusu olduğunda milletimizin destansı kahramanlıklar yazdığına hepimiz şahit olduk. Milletimiz bu günde aynı ruhu taşımaktadır. 103 yıl öncesinde kurtuluş mücadelesinin ardından Kore’de, Kıbrıs barış harekâtında gösterilen kahramanlıklar, 40 yıldır terörle mücadelede milletimizin göstermiş olduğu kahramanlık ve 15 Temmuz'da Tankların öğnüne göğsünü siper eden milletimizin göstermiş olduğu kahramanlık, bu günde ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, sınırımızda Suriye halkının barış ve güvenliğini temin etmek amacı ile “AFRİN’de” Zeytin dalı harekâtında gösterilen kahramanlıklar Milletimizin Çanakkale ruhuna sahip olduğunu göstermektedir. Bundan sonra bize düşen görev bu cesaret ve şuuru bizden sonraki nesillere aktarmaktır. Bu anlamda din görevlilerimize de görevler düşmektedir. Atalarımızın göstermiş olduğu bu mücadeleleri tüm yönleri ile gelecek nesillere anlatmaları büyük önem taşımaktadır. Hazırlamış oldukları bu programdan dolayı Sayın Müftümüze ve din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle minnetle ve şükranla yâd ediyor. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Merkez Orta Camii İmam-Hatib-i Aydın KILIÇ ve Müezzin Kayyım Kemal ARTUL İle Kıcıklı Camii İmam-Hatib-i Mehmet OK’un “ Şehitler” ile ilgili İlahi ve Kaside dinletileri ile devam eden programa konuşmacı olarak katılan 19 Eylül Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı( Tarih Öğretrmeni)Murat KILIÇ “ İmanın Gücü Çanakkale ”konulu konuşma yaparak tüm katılımcıları bilgilendirdi.

Program İlçemiz Vaizi Adnan CÖMERT’in tüm şehitlerimiz için yapılan 376 hatimin duasını yapması ve tüm katılımcılara ikram yapılması ile sona erdi.

Bulancak İlçe Müftülüğü