05.06.2018

Ezanı Güzel Okuma Yarışması Finali Yapıldı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında Ezanı Güzel Okuma Yarışması Giresun İl Finali yapıldı.

Hacı Miktat Camii’nde gerçekleştirilen yarışmaya Merkez ve ilçelerden katılan 9 yarışmacı ezanı en güzel şekilde okumak için ter döktüler.

Komisyon başkanlığını Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ın yaptığı yarışma jürisinde İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, İlçemiz Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, Eynesil İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik ve Din Hizmetleri Eğitim Şube Müdürü Ali Kılıçarslan yer aldı.

Yarışmaya katılan imam hatip ve müezzin kayyımlar yapılan kura sonucuna göre sırayla içerisinde iki makamın kullanıldığı bir ezanı kendilerine verilen 10 dakikalık süre içerisinde okudu. Eda ve seda, tecvid, maharici maruf, makamlar ve güzel ses kategorilerinde ayrı ayrı puanlamaya tabi tutulan yarışmacılar, saba, uşşak, rast, segâh ve hicaz makamlarından ikisini kullanarak ezan okumadaki hünerlerini gösterdi. Okunan ezanların ardından yapılan değerlendirme sonuçlarına göre Görele İlçesinden Muhsin İpek birinci, Çanakçı İlçesinden Rahman Sağlam ikinci,  İlçemizden Güzelyurt Köyü Camii İmam-Hatibi İlyas Hızlı üçüncü oldu. Dereceye giren din görevlilerine hediyeleri takdim edildi.

Bulancak İlçe Müftülüğü