20.06.2018

Haziran Ayı Toplantısı Ve 2018 Yılı Yaz Kur’an Kursları Eğitim Semineri

Müftülüğümüzce İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU’nun başkanlığında; Müftülüğümüz veri hazırlama memurları Alaattin KILINÇ ve Abdullah KARATAŞ, İlçemizin Merkez mahalle ve Köylerinde görev yapmakta olan din görevlileri, Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğreticileri, Kız Kur’an Kursları öğreticilerinin katılımları ile 19 HAZİRAN 2018 Salı günü saat 10:00’da İlçemiz 75. Yıl Halk Kütüphanesi toplantı salonunda 2018 yılı Haziran ayı toplantısı yapıldı ve Yaz Kur’an Kursları Eğitim Semineri verildi.

Toplantı İlçe Müftümüz TARANOĞLU’nun açılış ve açıklayıcı konuşmaları ile başladı ve Gündem maddelerinde “ Ayın Ayeti, Hadisi ve Güzel Sözü, 2018 Yılı Yaz Kur’an Kursu Uygulama Esasları ve Öğretim Programları üzerinde detaylı açıklamalarda bulundu. Diyanet Yayınları ve muhtelif konular üzerinde durdu.

Ardından İlçemiz Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu Öğreticisi Yusuf BEKTEŞ İlçemizde görev yapmakta olan tüm Kur’an Kursu Öğreticileri ve Din Görevlilerine 2018 Yılı Yaz Kur’an Kurslarının daha verimli olabilmesi amacı ile seminer verdi.

Seminerde “ Kur’an nasıl bir kitaptır? , Verimli bir öğretim için ne yapmak lazımdır?  Yaz Kursunu Açılış Programı, Seviye Belirleme, Öğretim programları, Siyer öğretim Alanı,  Ahlak öğrenim alanı, Yaz Kur’an Kursları Eğitim ve Öğretim Ortamları, Öğretim metodları,  Verimli bir öğreticide bulunması gerekli olan vasıflar,  konularında bilgilendirme yaptı. Muhtelif konularında değerlendirilmesi ile seminer tamamlandı.

Bulancak İlçe Müftülüğü