28.06.2018

2018 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı

D.İ.B’lığımızın 2018 Yılı Yaz Kur’an Kursları uygulama esasları ve talimatı doğrultusunda İlçemizdeki Camilerimizde (120 camii) yaklaşık 2300 öğrenci, Kur’an Kurslarımızda 150 öğrenci, Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursumuzda ve Hıra Nur Kız Kur’an Kursumuzda toplam 80 yatılı öğrenci 25 Haziran 2018 Pazartesi günü eğitim ve öğretime başladı.

Kur’an kurslarımızda çocuklara ve gençlere Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler, temel inanç esasları dersleri verilecek. Yaz Kur’an kursları için birinci kur kayıtları 1 Haziran – 2 Temmuz, ikinci kur kayıtları ise 16 – 30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 8 hafta sürecek olan kurslar 17 Ağustos Cuma günü sona erecek.

2018 Yılı Yaz Kur’an Kurslarının açılış programı 27 Haziran 2018 Çarşamba günü Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr. Ali ERBAŞ’ın televizyon aracılığı ile; İlçe Müftümüz Bahtiyar TARANOĞLU, Müftülüğümüz veri hazırlama memuru Alaattin KILINÇ, öğrenci velileri, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencilerin katılımları ile İlçemiz Hira Nur Kız Kur’an Kursunda gerçekleştirildi.

2018 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı'na televizyon aracılığı ile  katılan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş özetle şu hususlara vurgu yaptı “ Yaz Kur'an kurslarının çocukların tatil dönemini değerlendirebilecekleri önemli bir imkândır.,, “Yavrularımız tertemiz kalplerini Kur’an ile koruyacaklar”, "Çocuklarımız en yüce idealin, Yaratana itaat ve yaratılanlara merhamet olduğunu öğrenecek”, Çocuğu camiden uzaklaştırmak büyük vebal”, Çocukların gönüllerini fethetmeye gayret edelim.”

Bulancak İlçe Müftülüğü