04.07.2018

Taylandlı Pringland Bulancak'ta Müslüman Oldu

Tayland Vatandaşı olan ve Budizm dinine mensup Paphawin PRİNGLAND 03 TEMMUZ 2018 Salı günü Müftülüğümüze gelerek İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU ile görüştü. Araştırarak ve isteyerek kendi arzusuyla Müslüman olmak istediğini beyan etti.

04 TEMMUZ 2018 Çarşamba günü sabah saat 09:00’da İlçe Müftümüz TARANOĞLU’nun makamına geldi. ihtida merasimi ile kelimeyi şehadet getirerek Müslüman oldu ve ismini Asya olarak değiştirdi.

İlçemiz Müftüsü TARANOĞLU İhtida merasiminde yaptığı konuşmasında “ Bizim dinimiz en son ve en mükemmel bir dindir. Hepimizin dinimizi en güzel bir şekilde yaşamamız ve başkalarınada örnek olmamız gerekir. Dinimizin emirlerini yerine getirme ve yasaklarından sakınma hususunda çok hassas olmamız gerekmektedir. Bu kardeşimizin yaşamış olduğu ortam ve arkadaşlarının çok düzgün islamı gereği gibi yaşayan insanlar olması çok önemlidir. Rabbim kendisine iyi bir ortam ve arkadaşlar nasip eylesin.  Zira İslam dinine sonradan girmiş ve görmüş olduğu bir takım olumsuzluklardan dolayı sanki İslam dini kötü bir dinmiş gibi algılara kapılan insanlar olduğunu bilmekteyiz. Bu çok büyük bir vebaldir. Bu kardeşimizi kutluyorum. Ne kadar güzel Rabbim kendisine hidayet nasip etti. Bundan sonraki hayatını Rabbimin rızası doğrultusunda geçirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Bulancak İlçe Müftülüğü