13.07.2018

Müftülüğümüzce İmam-Hatip Ortaokulunda 15 Temmuz Seminer Programı Gerçekleştirildi

Müftülüğümüzce 15 Temmuz 2018 programları kapsamında İlçemiz İmam-Hatip Ortaokulu konferans salonunda yaz Kur'an Kursu öğrencilerine ve velilerine zararlı oluşumların dine etkisi ve dini istismar eden terör örgütleri ile mücadele temalı seminer programı 13 TEMMUZ 2018 Cuma günü saat 09:30’da düzenlendi.

Programa İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU,  İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Dursun ERGÜNER, Müftülüğümüz V.H.K.İ Memuru Alaattin KILINÇ, Din görevlileri ve personellerimiz, Hıra Nur Kız Kur’an Kursu yöneticisi,  Öğreticileri ve öğrencileri, Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri ile öğrencilerin velileri katıldılar.

Programımızın akışı şöyle gerçekleşti. “  Saygı duruşu, istiklal marşının okunmasından sonra, Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu Öğrencilerinden Muhammed Emin GENÇ’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Kerem AYDIN’ın sela okumaları, 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi, İlçe Müftümüzün konuşması, konuşmasında “ 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü programları kapsamında buradayız. 15 Temmuz gecesi imanın vermiş olduğu güçle kendini sokaklara atan ve canını siper edip tankların altına yatan, kurşunların önüne kendini atan ve şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.  Allah rızasını kazanmak için onun yolunda ölene şehit diyoruz. Bu cennet vatanın evlatları olarak bizler vatanımızı korumak, vatanımıza namert eli değmemesi için gayret göstermemiz gerekir. ” Dedi ve  “ zararlı oluşumların dine etkisi ve dini istismar eden terör örgütleri ile mücadele, şehitlik ve vatan sevgisi” konularında slayt gösterimi ile katılımcıları bilgilendirdi.

Hıra Nur Kız Kur’an Kursu öğreticileri Gülbahar BEKTEŞ ve Melek ÖZTAŞ ile öğrencilerinin marş ve şiirler okumasının ardından; Hıra Nur Kız Kur’an Kursu öğrencilerinden Güldane YILDIZ’ın dua yapması ve hatıra fotoğrafı çekimleri ile program sona erdi.

Bulancak İlçe Müftülüğü