03.10.2017

Kovanlık Beldesi Yeni Camii’nin Temeli Atıldı

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında İlçemiz Müftülüğü bünyesinde bulunan Kovanlık beldesi yeni Camii’nin temeli Giresun İl Müftüsü Muhittin ORAL, İlçemiz Kaymakamı Sayın Niyazi ULUGÖLGE, Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet KÜÇÜK İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU, İlçemiz Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT, İlçemiz Jandarma Komutanı Cihan GÜLTEKİN, Ziraat Odası Başkanı Naci KARAMANOĞLU, Emekli Kur’an Kursu Yöneticisi Nuri GENÇ Hocamız, İlçemiz Diyanet Vakfı Temsilcisi Celalettin ŞAHİN, Daire amirleri, Din görevlileri ve vatandaşlarımızın katılımları ile 02 EKİM 2017 tarihinde saat 12.00’da temel atma töreni ile gerçekleştirildi.

Temel atma töreni istiklal marşının okunmasının ardından İlçemiz Orta Camii Müezzin Kayyımı Kemal ARTUL’un Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.  Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet KÜÇÜK, İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU, İlimiz Müftüsü Muhittin ORAL ve İlçemiz Kaymakamı Sayın Niyazi ULUGÖLGE sırası ile kısa birer konuşma yaptılar.

Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet KÜÇÜK yaptığı konuşmasında; kendisinin 3. Dönem belediye başkanı olduğunu ve kovanlıklı olması sebebi ile bir eser bırakarak belediye başkanlığı görevini tamamlamak istediğini ifade ederek 1100 kişi kapasiteli ve yaklaşık maliyetinin üç trilyon olacağını belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti.

İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU yaptığı konuşmasında; “Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ilk programı ve konuşmasını burada yapıyoruz. Bu seneki camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana temasının “ Cami, Şehir ve Medeniyet” tir. Camiler huzurun tadıldığı yerlerdir. Camiler haftası boyunca programlar icra edeceğiz. Programlarımıza Tüm katılımcıları davet ediyorum. Bu Camii’nin yapılması için yardımcı olan belediye başkanına,  yardımcı olan herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum”.

İlimiz Müftüsü Muhittin ORAL yaptığı konuşmasında “ Dünyada Allah rızası dışında yapılmış bütün binalar dünyalıktır. Ahirette de karşılığı yoktur.  Camilerin temelinde Allah rızası vardır. Ahirette de karşılığı vardır. Beytullah Allah’ın evidir. Allah oraya çok değer vermiştir. Müslümanların evleri ile cami arasında diyalog kurması lazımdır. Allah camilerimize destek olanlardan razı olsun ve ebediyete göçenlere rahmet eylesin. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum.”

İlçemiz Kaymakamı Sayın Niyazi ULUGÖLGE ise yaptığı konuşmasında” Camilerimizi öksüz bırakmayalım. Camilerimizle aramızdaki bağları kuvvetli tutalım. Yaprak bir kez dalından koptu mu rüzgârın oyuncağı olur. Camilerimiz birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Bu Caminin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Değerli din görevlisi arkadaşlarımında  “Camiler ve Din Görevlileri Haftasını” kutluyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Ardından hizmetlerinden dolayı İlçemiz Kaymakamı Sayın Niyazi ULUGÖLGE Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet KÜÇÜK’e ve İl Müftümüz Muhittin ORAL’ın Kovanlık Yeni Camii İmam-Hatibi-i Ali ARTUL’a teşekkür belgelerini vermeleri ile devam eden kovanlık beldesi yeni camii temel atma töreni; İlçemiz Kaymakamı Sayın Niyazi ULUGÖLGE, İl Müftümüz Muhittin ORAL, İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU, Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet KÜÇÜK’ün hep birlikte butona basmaları ile temele ilk harç döküldü.

İl Müftümüz ORAL’ın dua yapması ve Kovanlık Belediyesinin tüm katılımcılara ikram yapması ile Kovanlık Beldesi Yeni Camii temel atma töreni sona erdi.

Bulancak İlçe Müftülüğü