28.11.2017

Gazi Umreci Bilgilendirme ve Aşı

Umre ücretleri İlçemiz Kaymakamlığınca karşılanan gazilerimiz için Müftülüğüzce 28 KASIM 2017 Salı günü umre bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminer İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU, İlçemiz Vaizi Adnan CÖMERT,  İlçemiz Muharip Gaziler Derneği Başkanı Dursun Ali BEYAZ, Ballıca Kız Kur’an Kursu öğreticisi Aynur YAVUZ, Din Görevlisi Hasan Hüseyin BODUR,  19 Gazi ve Gazi yakınlarının katılımları İlçemiz Kaymakamlığı toplantı salonunda  gerçekleştirildi

Seminerde gazi Umrecilerimize “ Umre nedir? Umrenin Farzları ve Vacipleri ile yapılışı, ihrama hazırlık,  Telbiye,  İhram yasakları, İhramlı iken yasak olmayan fiiller, Tavaf, Tavafın Farzları, Kâbe’nin Tanıtımı, Zemzem ve yapılması gereken pratik bilgiler üzerinde durularak slayt gösterimi eşliğinde görsel olarak  bilgilendirme yapıldı.”  Umrecilerimizin aynı gün öğleden sonra aşıları yapıldı.

Gazi Umrecilerimiz 05 ARALIK  2017 Salı günü sabah saat 08:00’da İlçemiz Kaymakamlığı önünde yapılacak programla kutsal topraklara uğurlanacaktır.

Bulancak İlçe Müftülüğü