17.01.2018

Miniklerin Programı 75. Yıl Halk Kütüphanesinde Yapıldı

4-6 yaş Merve Kur’an Kursu öğretici ve yöneticisi Şükran GÜRSOY ve yardımcıları 4-6 yaş grubu eğitime devam eden 70 öğrenciden 15’inin Kur’an-ı Kerim okumaya geçmesi dolayısı ile 16 OCAK 2018 Salı günü akşam saat 18:00’da İlçemiz 75’nci yıl Halk Kütüphanesinde  “ Kur’an Merasimi Programı” düzenledi.

Programa İl Müftüsü Muhittin ORAL, İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU, İlçemiz İtfaiye Müdürü Yusuf GÜRSOY,  Emekli Kur’an Kursu Yöneticisi Nuri GENÇ Hocamız, Türkiye Diyanet Vakfı Bulancak Temsilcisi Celalettin ŞAHİN, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Dursun Ali BEYAZ, 4-6 Yaş Grubu öğrencilerin ebeveynleri, Din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, bay-bayan vatandaşlarımız iştirak ettiler.

Programın akışı şöyle gerçekleşti. “ Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunmasından sonra, Kur’an-ı Kerim okumaya geçen miniklerin Kur’an tilavetleri, ilahiler okumaları,  Temsili Namaz kılma, Kâbe’yi tavaf etme, Medine’yi Münevvereyi ziyaret etme vs. programlar yapmalarından sonra; İlçe Müftümüz, İl Müftümüz ve Emekli Kur’an Kursu Yöneticisi Nuri GENÇ Hocamız sırasıyla konuşma yaptılar.

İlçemiz Müftüsü TARANOĞLU yaptığı konuşmasında “  Bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu günümüzde 4-6 yaş grubu çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim, namaz, zekât oruç gibi temel bilgileri öğretmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu vesile ile başta Şükran Hoca’ya ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Ardından İlimiz Müftüsü Muhittin ORAL yaptığı konuşmasında “  Bir çocuğun gelişimi ve karakteri 7 yaşında tamamlanır. 4-6 yaş grubu eğitim görmekte olan bu yavrularımız yedi yaşına gelinceye kadar yüce dinimizin en güzel değerleri ile mücehhez olmuş olacaklar. Sevgi gıda gibidir. Çocuklarımızın sevgi ile büyümesi gerekiyor. Onlardan sevgiyi esirgemeyelim. Bulancak Müftülüğü bu işi en güzel şekilde yapıyor.  Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.” dedi.

Emekli Kur’an Kursu Yöneticisi Nuri GENÇ Hocamız ise; yaptığı konuşmasında “ Ben 1930’lardan geliyorum. Karşınızda tarih konuşuyor. Nerelerden nerelere geldik. Değil okumak, dağlarda okumaya dahi fırsat verilmiyordu. Allah’a şükür bu günlere geldik. Bu yavrularımızı yetiştiren hocalarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Kur’an Merasimi Programı Kur’an-ı Kerim okumaya geçen 4-6 yaş grubu öğrencilere taç giydirilmesinin ardından gecenin anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile tamamlandı.

Bulancak İlçe Müftülüğü