02.10.2018

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı Yapıldı

İlçemiz Müftülüğünce 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile  Müftülüğümüz yeni Hizmet Binası toplantı salonunda  “ Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış programı “gerçekleştirildi.

Programa İlçemiz Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar HÜSEM, İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU, Jandarma Komutanı Cihan GÜLTEKİN, Emniyet Müdürü Turgay KOVANCI, İlçemiz Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir TANRIVERDİ, Nüfus Müdürü Erol KÜÇÜKYILDIZ,  İlçemiz Vaizi Adnan CÖMERT, Müftülüğümüz Murakıbı Mitat SARIYILDIZ, Müftülüğümüz Şefi Mehmet KENGİL, Din görevlileri ve gönüllüleri katıldılar.

Program İlçemiz Merkez Orta Camii Müezzin Kayyımı Yakup ARİNE’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Din görevlilerinin ilahi dinletileri ile devam eden programda İlçe Müftümüz Bahtiyar TARANOĞLU yaptığı konuşmasında “ Geçmişten günümüze din görevlilerimiz çok büyük hizmetler yapmışlardır. Yapmayada devam etmektedirler. Din görevlilerimiz her zaman yanımızdadırlar. Doğduğumuzda kulağımıza ezan okurlar. Hayatımıza yön veririler. Evlenirken, askere giderken veya şu dünyadan göçerken peşimizden dua ederler. Kendileri kırılsada başkalarını kırmazlar, incitilseler de başkalarını incitmezler. Günümüzde camilerimiz ya bir mezarlığın içine ya da mahallenin dışına yapılmaktadır.  Peygamberimiz yaptırmış olduğu mescidi şehrin göbeğine yaptırmıştır. Bizlerde böyle yapmalıyız. Rabbimiz Yüce Kitabımızda “ Allahın yoluna insanları çağır” buyuruyor. Bizlerde insanları ilahi yola davet ederken incitmeden, kırmadan bunu yapmalıyız. Allah cümlemize camilerde ibadet dolu bir hayat geçirmeyi nasip eylesin. Camiler ve Din Görevlileri haftasının bereketler getirmesini Rabbimden niyaz diyorum.” dedi.

Ardından İlçemiz Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar HÜSEM yaptığı konuşmasında “ Din görevlilerimiz farklı meslek gruplarından hepsine, toplumun her kesimine hitap etmektedirler.  Onun için din görevlilerimiz ilgisi ile bilgisi ile hitabı ile her bakımdan donanımlı olmalıdır. Din görevlisi bir kimsenin geleceğine yön veren kişidir. Şahsen bende dahil olmak üzere hepimizin çok kitap okumamız gerektiğine inanıyorum. Görevlerimizi gereği gibi ifa ettiğimizde toplumun manevi açıdan, ahlak ve adalet bakımından düzeleceğine inanıyorum. Saygılar sunuyorum. Haftanızı kutluyor başarılar diliyorum” dedi.

Program yakın zamanda emekliliğe ayrılan din gönüllülerine İlçemiz Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar HÜSEM ve Nüfus Müdürü Erol KÜÇÜKYILDIZ’ın teşekkür belgelerini vermeleri ile sona erdi.

Bulancak İlçe Müftülüğü