16.10.2018

Ekim  Ayı Din Görevlileri ve Kur’an Kursları Öğreticileri Toplantıları Gerçekleştirildi

Müftülüğümüzce, İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU’nun başkanlığında Müftülüğümüz Şefi Mehmet KENGİL, Müftülüğümüz V.H.K.İ memuru Alaattin KILINÇ, İlçemizin Merkez Köy ve Mahallelerinde görev yapmakta olan Din Görevlilerinin katılımları ile 16 EKİM  2018 Salı günü saat 09:00’da İlçemiz Müftülüğü yeni hizmet binasında Ekim Ayı Din Görevlileri toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı İlçemiz Sarayburnu Camii İmam Hatibi Metin AKTAŞ’ın  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçemiz Müftüsü TARANOĞLU açıklayıcı konuşmalarda bulunduktan sonra gündem maddelerinde;

1. Diyanet İşleri Başkanlığının İmar Barışı Konulu yazısı.
  2. Giresun Valiliğinin 12.10.2018 tarihli Gençliğe Değer Konulu Yazısı.
  3. 19 Ekim 2018 Cuma günü Ülkemiz Genelinde toplanacak yardım.
  4. Kılık kıyafet yönetmeliği.
  5. Merkezi Ezan Sistemi.
  6. Umre Duyurusu (2019 yılı MART ayı içerisinde  İlçemizden umreye gidecekler için 6.600 tl. 15 Günlük Umre programı.)
  7. Yayla görevlileri.
  8. Selçuk Üniversitesinin 12.09.2018 tarih ve 120 sayılı “Manevi Danışmanlık Sertifikası” hakkındaki yazısı konularında Din Görevlilerini bilgilendirdi. Değerlendirmeler yapıldı.

Toplantı İlçemiz Müftüsü TARANOĞLU’nun Müftülüğümüz bünyesinde 4/B statüsünde görev yapmakta olan Din Görevlileri ile ayrıca toplantı yaparak daha etkin ve verimli görev yapma konusunda bilgilendirme yapması ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ile tamamlandı.

Aynı gün öğleden sonra ise; Erkek ve Kız Kur’an Kursları kadrolu ve fahri öğreticileri ile aynı gündem maddeleri ile saat 14:00’da Müftülüğümüz yeni hizmet binası toplantı salonunda toplantı gerçekleştirildi.

Bulancak İlçe Müftülüğü