06.07.2017

Ezanları Susturan Darbelerden; Darbeleri Susturan Selalara…

15 Temmuz’u unutmadık. Unutmayacağız.

Ülke tarihimizin görmüş olduğu en büyük ihanetlerden biri olan 15 Temmuz’un yıldönümünde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın göndermiş olduğu genelgenin gereğinin yapılması için İlçe Müftümüz Bahtiyar TARANOĞLU’nun başkanlığında 06 HAZİRAN 2017 Perşembe günü saat 09:00'da  daire personelleri ile hazırlık toplantısı ve yapılacak faaliyetlerin planlaması yapıldı.

Buna göre;

1-) Başkanlığımız öncülüğünde milletimizin katılımıyla "Şehitlerimiz İçin 100 Bin Hatim Okuyoruz" kampanyası başlatılmıştır.  Başlatılan bu kampanyaya İlçemiz Müftülüğü görevlileri ve Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler tarafından 200 Hatim okunmuştur.

2-) 14 Temmuz 2017 Cuma günü Cuma namazı öncesi camilerde vaaz yerine bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı" yapılacaktır.

3-) 14 Temmuz 2017 Cuma günü için Başkanlıkça özel olarak hazırlanan "hutbe" İlçemizdeki tüm camilerde ve mescitlerde okutulacaktır.

4-) 15 Temmuz sürecinin özellikle gelecek nesiller nezdinde bir ruha dönüştürülmesi amacıyla 14 Temmuz Cuma günü tüm yaz Kur'an Kurslarımızda "Şehitlerimizi Anma Özel Programı" gerçekleştirilecektir.

5-) 15 Temmuz 2017 gecesi tüm cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacaktır.

6-) 15 Temmuz 2017 Cumartesi gününü 16 Temmuz 2017 Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13'te İlçemizdeki tüm camilerde görevlisi olan camilerimizde görevlilerce, görevlisi olmayan camilerde ise merkezi sistemden salâlar okunacaktır.

7-) 14-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında, İlçemizde bulunan şehitlikler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecektir.

8-) Başkanlıkça hazırlanan 15temmuz.diyanet.gov.tr web sayfası hususunda bütün personelimiz bilgilendirilecek, içeriğindeki bilgi ve materyaller yerel medyada ve diğer çalışma alanlarında kullanılacaktır.

9-) Başkanlığımız tarafından hazırlanan "Diyanet Aylık Dergi 15 Temmuz Özel Sayısı"nın kurum amirleri ve halkımızla buluşması hususunda gayret gösterilecektir.

10-) “Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Selalara; 15 Temmuz’u Unutmadık, Unutmayacağız”  yazılı afiş bastırılacaktır.

11-) İlçemizde eşzamanlı okunacak salâlar başta olmak üzere yapılacak olan diğer tüm programlar hakkında halkımıza yönelik gerekli bilgilendirmeler cami görevlilerince hutbe ve vaazlardan sonra cemaate duyurulacak, ayrıca Belediyeden ilanlar yapılacaktır.

Bulancak İlçe Müftülüğü