20.09.2017

Eylül Ayı Din Görevlileri Ve Kur’an Kursu Öğreticileri Toplantıları Yapıldı

İlçe Müftümüz Bahtiyar TARANOĞLU’nun başkanlığında, Müftülüğümüz V.H.K.İ Alaattin KILINÇ ve Abdullah KARATAŞ, İlçemizin Merkez Köy ve Mahallelerinde görev yapmakta Din görevlilerinin katılımları ile 19 EYLÜL 2017 Salı günü sabah saat 09:00’da İlçemiz Ayvazkent Birlik Camiinde 2017 Yılı Eylül Ayı din görevlileri toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı İlçemiz Samugüney Köyü Camii İmam-Hatib-i Beytullah BUZ’un Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

İlçe Müftümüz TARANOĞLU açıklayıcı konuşmalarından sonra toplantının gündem maddelerinde Ayın Ayeti ve Hadisi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri, KYK Görevlendirmeleri, A.Ö.F Faaliyetleri, Camilerde Cenaze ve Salalardan Ücret Alınmaması, Mevlit ve Kur’an-ı Kerim Programlarında ücret pazarlığı yapılmaması, Baş İmam-Hatip, Uzman İmam Hatip ve İmam Hatiplerin ortak görevleri, sokak hayvanlarına kötü davranılmaması, Gezi Planlanması (Bilecik-Bursa 29 Eylül-01 Ekim 2017), Müftülük Hizmet Binası ve Camiler Haftası etkinlikleri konularında din görevlilerini bilgilendirdi ve çeşitli konuların fikir alışverişi yapılması ve değerlendirilmesi ile toplantı sona erdi.

Aynı gün öğleden sonra saat 14:00’da ise; Yine İlçemiz Müftüsü TARANOĞLU’nun başkanlığında ve Müftülüğümüz V.H.K.İ. Alaattin KILINÇ,  Kız ve Erkek Kuran Kursu Öğreticilerinin katılımları ile Hira Nur Kız Kur’an Kursu toplantı salonunda  “Eylül Ayı Kur’an Kursu Öğreticileri Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantı İlçe Müftümüzün açıklayıcı konuşmalarından sonra; Ana gündem maddelerinde “Kur’an Kursu hizmetlerinin daha iyi yürütülmesi, İzin konusu, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı Kur’an Kursları Uygulama esasları anlatımı, okunması ve tatbiki, D.İ.B Atanması ve Tebriki, İlçemiz Müftülük Sitesi İnşaatına yardımlar (Fındık ve Kurban derileri) konularının değerlendirilmesi ve fikir alışverişinde bulunulması ile tamamlandı.

Bulancak İlçe Müftülüğü