03.10.2017

Merkez Orta Camii’nde Camii-Kadın Buluşması

İlçemiz Müftülüğünce 1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftası programları kapsamında 02 Ekim 2017 Pazartesi günü öğle namazı sonrasında Merkez Orta Camii’nde Kız Kur’an Kursları öğreticileri ve bayan cemaatimizin katılımları ile Cami-Kadın ve Aile buluşması programı gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Bulancak Bahçelievler Kız Kur’an Kursu öğreticisi Aynur YAVUZ’un yaptığı program, Kardelen Kız Kur’an Kursu öğreticisi Hatice İLYAS’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Bahçeli evler Kız Kur’an Kursu öğreticisi Fatma AKÇA ve Acarkent Kız Kur’an Kursu öğreticisi Gülay AKTAŞ’ın ilahi dinletileri ile devam etti.

Giresun İl Vaizi Zeynep Özdemir’in Cami- Kadın ve Aile Buluşması konulu sohbetinde  “ Kur’an ve sünnetin kadına bakışı, Peygamberimiz döneminde cami-kadın ilişkisi ne durumda idi. Günümüzde cami-kadın ilişkisi ne durumda ve nasıl olmalı, çocuklarımıza camiyi sevdirmek, camiye cemaat kazandırmada ailenin rolü nedir? Muharrem ayının fazilet ve aşure” konularında katılımcıları bilgilendirdikten sonra, Kardelen Kız Kur’an Kursu öğreticisi mualla BAY’ın dua yapmasının ardından tüm katılımcılara aşüre ikramı yapılması ile tamamlandı.

Bulancak İlçe Müftülüğü